//Interviu All Shape: Anticipăm o creștere semnificativă a pieței de office cu 30% în 2023

Interviu All Shape: Anticipăm o creștere semnificativă a pieței de office cu 30% în 2023

Fondată cu pasiune și dorința de a aduce o schimbare semnificativă în industria amenajării spațiilor interioare, All Shapes a fost creată pentru a oferi soluții profesionale pentru pardoseli și acoperiri de cea mai înaltă calitate. Cu o gamă diversificată de produse, precum covor PVC, LVT, mochetă personalizată, linoleum, pardoseli sportive și multe altele, această companie s-a angajat să transforme spațiile în adevărate opere de artă.

Interviul următor cu All Shapes promite să fie o călătorie fascinantă în lumea amenajării spațiilor interioare și în viziunea lor pentru viitorul industriei construcțiilor din România. Vom avea ocazia să înțelegem mai bine cum această companie aduce inovație și excelență în tot ceea ce face, contribuind la transformarea și îmbunătățirea spațiilor interioare din țara noastră.

1. Să începem cu o retrospectivă a ultimelor 12 luni. Cum s-a văzut piața construcțiilor prin prisma activității companiei?

Pentru All Shapes anul 2022 a fost un an plin și care a vizat piața zona de office și spitale. Aceste două domenii au fost într-o expansiune drept dovadă și încheierea anuli cu o CA de peste 1mil de Euro din execuția de proiecte. Dar, asta nu este tot, am început să creștem echipa și avem finalizat în prezent și sediul All Shapes la Cluj unde, așteptăm să ne treceți pragul pentru a alege soluțiile potrivite pentru proiectele voastre.

2. Cum vedeți anul 2023 în ceea ce privește piața proiectelor rezidentiale și office? Cum vedeți evoluția pieței în nișa dvs. de pardoseli în România în următoarele 6-12 luni?

Anul 2023 este cel puțin la fel de plin ca anul 2022, estimăm o creștere a pieței de office cu 20-30%. Revenirea la birou de după pandemie este astăzi reală și clienții se schimbă constant. Unii clienți vechi din zona de office și-au transferat activitatea doar în system work from home, alții care au apărut pe perioada pandemiei se mută astăzi în birouri. Dorința aceasta de a lucra fizic de la birou o regăsim la clienții noștri care alocă bugete impresionante pentru ca angajații să se simtă bine la serviciu.

3. Dacă ați avea puterea de a schimba ceva la domeniul construcțiilor din țara noastră, ce ați alege să schimbați și de ce?

Cred că ne dorim ce își dorește orice antreprenor român: să schimbăm mindsetul de la ieftin și bun la calitatea are un preț corect. Nu considerăm faptul că pentru a oferi calitate trebuie să ai prețuri exagerate, însă nici nu poți avea sau face un proiect calitativ fără bani. Clar față de acum 15 ani când eu am început  în piața construcțiilor există o schimbare în mindset însă e mult prea lentă pentru noile tehnologii din construcții și față de materialele inovative care apar anual. Evident aceste noi sisteme, material și tehnologii de aplicare au cu totul alt preț, de regulă unul mai piperat.

4. Care sunt 3 sfaturi pe care le-ați acorda unui client nou privind alegerea corectă a pardoselilor  pentru un proiect de constructii ?

Să aloce atenție mare echipei de execuție, calității și prețului. Nu trebuie neglijat nici un aspect al unui proiect dar aceste elemente sunt cheie până la urmă. Clientul trebuie să se asigure că plătește un preț corect pentru calitatea pe care o primește iar pentru a primi calitate evident echipa de execuție este cheia în acest proces. Fără o echipă bună nu ai cum să ai un rezultat calitativ. Orice proiect reprezintă un lanț în care fiecare verighă este importantă. Materialele, frontal de lucru, echipa de execuție, categoriile de lucrări executate, timpul de execuție totul este important pentru un proiect de succes! Totodată noi recomandăm precauția, întotdeauna e mai ieftin să previi decât să repari așa că echipa potrivită te va ajuta întotdeuna să ai o solute corectă. O manoperă ieftină de multe ori devine scumpă până la finalul proiectului.

5. Care sunt 3 capcane/greseli des întâlnite pe care le observati în segmentul dvs. de activitate ?

În primul rând finisajele sunt lăsate la urmă, ele ca și categorii de lucrări sunt întradevăr ultimele însă ne dorim să atragem atenția asupra faptului că niște finisaje calitative necesită un strat suport calitativ. Orice deficiență a straului suport va fi reflectată de către finisaj.

O greșeală frecventă este faptul că nu se respectă condițiile frontului de lucru impuse de furnizorii de material, toate materialele sunt testate și se cunosc foarte clar condițiie frontului de lucru din fișele de instalare iar noi ca și executanți avem obligația să verificăm starea frontului de lucru în detaliu. Instalarea oricărui finisaj pe un suport neconform va duce la un finisaj neconform și refacerea finisajelor atrage costuri foarte mari suplimentare.

6. Dacă ar fi să vă raportați la concurența directă, care ar fi atuu-uri care vă plasează în fața acesteia?

Știm că nu suntem singurii în piață și nici nu ne dorim acest lucru. Noi ne dorim să fim mai buni în fiecare zi, considerăm că prezența în șantiere de peste 15 ani ne face să avem un punct de vedere practic pentru orice tip de proiect. Avem experiență în toate sistemele de pardoseli de la covor PVC, linoleum, pardoseală flotantă și pănâ la rășini epoxidice în industrie și terenuri de sport. Dar, pe lângă acestea noi putem oferi față de restul concurenților și servicii de hidroizolații care știm cu toții că sunt foarte importante.

Dar nu ne oprim aici, pardoselile sunt doar o parte a activității noastre întrucât în portofoliul nostru se află și tapet, uși, mobilier, compartimentări din HPL și fațade ventilate. Putem oferi soluții complete pentru orice tip de spațiu. Oferim soluții complete pentru toate tipurile de finisaje și hidroizolații. Pentru toate sistemele avem experiența șantierului pe care o considerăm crucială și extrem de importantă pentru a duce un proiect la bun sfârșit. Avem un portofoliu de proiecte consistente în zona de office și spitale. Cel mai mare office din România.

7. Care sunt 2 -3 proiecte recente la care lucrați sau le-ați finalizat recent și ce soluții tehnice din portofoliul dvs. ați folosit?

Office- Cea mai mare clădire din România. – pardoseală flotantă, mochetă, compatimentări HPL, LVT, șapă autonivelantă

Spitale numeroase la Bârlad, Bacău și chiar acum începem încă un spital în Iași. – șapă autonivelantă, covor PVC, tapet PVC, mână curentă, compartimentări HPL, uși.

8. Ne puteți spune câteva din obiectivele All Shapes pe care le implementați în această perioadă?

Obiectivul principal al anului 2023 este consolidarea echipei pentru a putea acoperi o suprafață cât mai mare a țării. Am lucrat mereu în echipă și cunoaștem importanța și puterea unei echipe închegate. Exact acest lucru ne dorim și pentru viitorul All Shapes. Ne dorim oameni care să ne semene și suntem convinși că vom găsi ce căutăm. Vânzările și piața construcțiilor fiind una dinamică un obiectiv ne rămâne să menținem cifra de afaceri din 2022.