//Eneria: Cele mai frecvente capcane in alegerea generatoarelor

Eneria: Cele mai frecvente capcane in alegerea generatoarelor

Face oare generatorul ieftin aceeasi treaba ca si cel premium? Si oare, cine ar trebui sa intervina in cazul unei defectiuni aparute? Afla aceste raspunsuri utile si multe alte informatii importante de la specialistii Eneria.

Sfaturi pentru alegerea generatoarelor:

  1. Dimensionati corect puterea necesara. Astfel va asigurati ca nevoile de putere electrica vor fi acoperite si totodata evitati sa cheltuiti mai mult decat necesar.
  2. Alegeti sa efectuati achizitia de la un producator de grupuri electrogene. Astfel, garantia este oferita de catre furnizor. In cazul in care achizitionati de la un packager, garantia este impartita intre producatorul alternatorului, producatorul motorului si producatori ai altor componente.
  3. Verificati daca furnizorul are capacitatea de a interveni in caz de defect. Deseori furnizorii efectueaza interventiile de service cu terte companii. De asemenea, nu au reprezentanti in toata tara.
  4. Faceti un calcul al pierderilor pe care le-ati suferi in caz de avarie si daca generatorul nu ar functiona. Astfel veti aprecia corect importanta investitiei in echipamentul potrivit.

 Capcane

  1. Fisele tehnice ale echipamentelor. Verificati corespondenta dintre datele din fisele tehnice si realitate. Acordati atentie veridicitatii datelor tehnice din oferte.
  2. Achizitionarea echipamentelor din alta tara deoarece sunt mai ieftine. In final pretul va fi mai mare (transport, punere in functiune, garantie, etc.).
  3. Unii furnizori de grupuri electrogene au un numar mare de echipamente vandute, dar marea majoritate catre companii pentru care criteriul de achizitie este pretul cel mai mic. Aceasta este deseori o capcana, deoarece numarul de echipamente nu indica si modul in care functioneaza acestea. 

Mituri si povesti care sunt false sau care nu sunt pe de-a intregul adevarate…

  1. Generatorul mai ieftin face aceeasi treaba ca si unul premium. Fals
  2. Generator de curent mai ieftin cu motor bun. Nevoia este pentru curent nu pentru un motor functional.
  3. Oricine poate sa faca mentenanta la generator, sa schimbe un filtru. Fals
  4. Nu mi se intampla tocmai mie sa raman fara energie!

Tipuri de Generatoare

  1. Generatoarele necarcasate – se pot monta la interior (aici luati in calcul costurile de instalare) sau la exterior (se recomanda construirea unui shelter sau a unei imprejmuiri de protectie);
  2. Generatoarele cu capotaj de insonorizare – tineti cont ca nivelul de zgomot depinde de distanta la care se masoara;
  3. Generatoarele mobile – tineti cont de autonomia de combustibil, de mijloacele de tractiune de care dispuneti (altfel va trebui sa subcontractati deplasarea remorcii) dar si de normele de poluare in vigoare.

Motive pentru care sa alegi Eneria

  1. Echipamente si servicii premium!
  2. Acoperire nationala de service!
  3. Service si piese pe toata perioada de viata a echipamentului!