//Soldec: „Pentru că suntem pasionați de ceea ce facem, ne dedicăm 100% fiecărui proiect, indiferent de dimensiunea sau tipul acestuia.”

Soldec: „Pentru că suntem pasionați de ceea ce facem, ne dedicăm 100% fiecărui proiect, indiferent de dimensiunea sau tipul acestuia.”

Cu o experiență de 10 ani în domeniul echipamentelor de dezumidificare, umidificare și purificare a aerului, grupul SOLDEC este reprezentant unic în România pentru cele mai performate mărci de produse pe acest segment. Ne-am dorit să aflăm mai multe despre cum se alege o soluție potrivită și care sunt capcanele care îl pândesc pe beneficiar. Răspunsurile vă invităm să le regăsiți mai jos.

3 sfaturi în alegerea dezumidificatoarelor

  1. Fiecare încăpere trebuie uscată separat, cu ajutorul unor dezumidificatoare alese în funcție de suprafețele camerelor.
  2. Pe timpul utilizării dezumidificatoarelor, geamurile și ușile trebuie închise.
  3. Temperatura de lucru recomandată > 18 grade C.

3 capcane pe care să le evitam și cum

  1. Alegerea greșită a echipamentului. De exemplu, utilizarea unui dezumidificator casnic, de capacitate mică, pe șantiere. Rezultatul: uscare ineficientă, timp îndelungat necesar uscării.
  2. Timpul insuficient alocat uscării. Folosind echipamentul corect dimensionat, uscarea unei camere nu ar trebui să depășească 2 săptămâni. Uscarea este finalizată când fiecare echipament mai extrage maxim 1 – 2 litri de apă la 24 ore de funcționare fără oprire, în aceeași încăpere.
  3. Concluzia, greșită de multe ori, că dacă șapa și tencuiala au o culoare gri deschis, s-au și uscat. Nu ne putem ghida dupa culoarea de la suprafață pentru că în adâncime este posibil să mai existe apă care nu s-a evaporat. Solicitați măsurători de umiditate celor care vă instalează dezumidificatoarele: atât la începutul uscării, cât și la final, pentru a vă asigura că lucrarea este corect executată.

3 mituri despre dezumidificatoare care nu sunt tocmai adevărate sau pe de-a întregul adevărate

  1. Doar anumite dezumidificatoare pot usca rufe – greșit. Orice dezumidificator usucă orice element umed din încăperea în care funcționează, fie că este vorba de hainele întinse la uscat sau de un perete. Nu este nevoie de o funcție specială a acestuia.
  2. Un dezumidificator poate usca o încăpere în 2 zile – parțial adevărat. Depinde de câtă umiditate avem de extras și de capacitatea dezumidificatorului. Cel mai simplu mod de a verifica uscarea este prin măsurători de umiditate.
  3. Un dezumidificator nu are nevoie de întreținere – gresit. Orice aparat care recirculă aerul are filtre de aer care trebuie curățate sau înlocuite, această întreținere fiind vitală în durata de viață a echipamentului.

Care sunt plusurile/minusurile unor anumite tipuri de dezumidificatoare

  1. Un dezumidificator profesional este mult mai durabil decât unul casnic, datorită pieselor componente utilizate: piese mecanice față de piese electronice
  2. Un dezumidificator casnic este mai prietenos cu utilizatorul: are afișaj electronic pentru umiditate, setări de umiditate, timer, ventilator etc.
  3. Un dezumiidficator casnic poate avea funcții de purificare, ionizare etc.

Care sunt motivele pentru care cilenții interesați ar merita să vă ceară o ofertă de preț

  1. Ne-am specializat continuu pe acest segment încă din 2005, putem asigura orice tip de dezumidificator, pentru orice aplicație: șantiere, locuințe, piscine, crame, muzee, camere frigorifice.
  2. Vă putem oferi consultanță, măsurători de umiditate, închirieri, vânzări sau proiectare.
  3. Pentru că suntem pasionați de ceea ce facem, ne dedicăm 100% fiecărui proiect, indiferent de dimensiunea sau tipul acestuia.