//KLINKER Romania: „Nu exista caramida aparenta din argila naturala produsa in Romania”

KLINKER Romania: „Nu exista caramida aparenta din argila naturala produsa in Romania”

Klinker Romania este o prezenta constanta de 15 ani pe piata din Romania si activeaza pe segmentul de caramida aparenta si pavaj de calitate. Ce inseamna sa faci o alegere corecta in materie de caramida aparenta si, de ce ar trebui sa te feresti atunci cand esti in punctul de a lua o decizie? Cu raspunsurile te ajuta dl Stoian Liviu, Director General al Klinker Romania.

3 sfaturi in alegerea caramizii aparente

Atunci cand alegem caramida aparenta, fie ca dorim sa placam integral sau doar partial fatada casei, trebuie sa tinem cont de anumite aspecte, cum ar fi:

  • alegerea nuantei sa se realizeze tinand cont de nuanta acoperisului, precum si de cea a pavajului, pentru a crea un ansamblu cromatic unitar;
  • in alegerea texturii sa se tina cont de arhitectura constructiei, diferitele texturi ale caramizii aparente dand nastere diferitelor stiluri arhitecturale: clasic, modern, antichizat;
  • alegerea dimensiunii potrivite, in special a grosimii, aceasta fiind determinanta privind greutatea pe mp, o caracteristica foarte importanta pentru a realiza o constructie perfecta, atat din punct de vedere tehnic, cat si estetic.

3 capcane pe care sa le evitam si cum?

Ca in orice alt domeniu, nici in domeniul caramizii aparente nu au intarziat sa apara produsele “contrafacute”. Cel mai des intalnite capcane in care putem cadea, in ceea ce priveste Klinker-ul, sunt urmatoarele:

  • caramida aparenta dintr-o alta compozitie decat argila, ce are absorbtie de apa de 3-4 ori mai mare decat Klinker-ul original, a carei absorbtie de apa este de maxim 6%;
  • capcana “denumirii”, notiunea de “Klinker” fiind una generala, asa cum este notiunea de „masina“, conteaza producatorul si materia prima;
  • capcana pretului prea mic sau prea mare, in ambele cazuri putand fi vorba despre produse “contrafacute”, dar care speculeaza cererea mare din ultimul timp din piata, in ceea ce priveste caramida aparenta.

Pentru a evita cele de mai sus si a fi siguri ca platim pretul corect pentru produsul corect, trebuie sa ne informam cu privire la urmatoarele aspecte:

  • producatorul caramizii aparente pe care dorim sa o achizitionam;
  • solicitarea fisei tehnice de la cel care comercializeaza produsul, dar insotita de stampila producatorului;
  • garantia oferita de catre producator.

De retinut: nu exista caramida aparenta din argila naturala produsa in Romania!

3 mituri despre caramida aparenta care nu sunt tocmai adevarate sau pe de-a intregul adevarate

  1. Caramida aparenta = Klinker-ul (din argila) trebuie impermeabilizat. Fals – utilizarea impermeabilizantului peste caramida aparenta ne va aduce doar o gaura in buget si atat; absorbtia redusa de apa a caramizii aparente face inutila aplicarea impermeabilizantului.
  2. Caramida aparenta curge/pateaza. Nimic adevarat, urmele de culoare de pe fatada, in cazurile in care apar, nu se datoreaza Klinker-ului, ci adezivului/chitului pentru rosturi, in cazul in care nu s-au utilizat cei specifici.
  3. Caramida aparenta este prea grea/mp pentru proiectul meu. Da si nu. Avand grosimi cuprinse intre 9-14 mm si greutate/mp cuprinsa intre 16-27 kg, caramida aparenta se pliaza pe aproape orice strat suport, cu ancorarea potrivita.

4. Care sunt plusurile unei caramizi aparente vs. tencuiala decorativa?

Daca ar fi sa comparam caramida aparenta cu un alt material de finisaj, cum ar fi, de exemplu, tencuiala decorativa, printere avantajele alegerii caramizii aparente se regasesc:

  • garantia, caramida aparenta avand o garantie de 100 cicluri inghet-dezghet (90 de ani);
  • caramida aparenta nu crapa, nu se decojeste;
  • caramida aparenta nu sufera modificari ale formei sau culorii;
  • caramida aparenta este un produs de constructie ecologic;
  • caramida aparenta are rol izolator atat termic, cat si fonic.

5. Care sunt minusurile unei caramizi aparente vs. tencuiala decorativa?

In ceea ce priveste minusurile alegerii caramizii aparente in detrimentul tencuielii decorative, ar fi, poate, unul singur, si anume – pretul, tencuiala decorativa regasindu-se intr-o paleta mai larga de preturi, unele dintre ele cu mult sub pretul caramizii aparente. Dar, comparand durata de viata a celor doua materiale de finisaj, alegeti dumneavoastra: stati linistiti o viata sau cautati lucratori o data la cativa ani pentru reparatii?

6. Care sunt motivele pentru care clientii interesati ar merita sa va ceara o oferta de pret?

In relatia cu clientii nostri am urmarit tot timpul sa oferim produsul potrivit proiectului potrivit. Noi nu vrem doar sa vindem, vrem sa completam proiectul fiecarui potential client care ne trece pragul. Printre avantajele colaborarii cu noi, putem enumera:

  • comercializarea produselor direct catre clientul final, noi nu lucram cu distribuitori, intermediari, magazine de bricolaj, fapt ce ar determina cresterea pretului;
  • unic reprezentant in Romania a fabricii Feldhaus Klinker Germania;
  • timpul rapid de livrare, cuprins intre 2-10 zile, in functie de cantitatea solicitata;
  • livrarea gratuita in santier, pentru cantitati de minim 75 mp;
  • esalonarea platii, in functie de fiecare proiect in parte.

Sursa foto: https://klinker-romania.ro/