//Trutzi – sfaturi pentru achizitia corecta a unei solutii de imprejmuire

Trutzi – sfaturi pentru achizitia corecta a unei solutii de imprejmuire

2007 reprezinta anul in care TRUTZI si-a inceput activitatea in domeniul comercializarii elementelor din fier forjat. Contextul economic si piata intr-o continua dezvoltare pe domeniul lucrarilor din fier forjat si a solutiilor de imprejmuire au facut ca activitatea de vanzari sa aiba un trend ascendent, cu influente directe si importante asupra deciziilor de dezvoltare si diversificare atat a produselor cat si a serviciilor oferite. In prezent, activitatea comerciala TRUTZI se desfasoara in 11 depozite si hub-uri logistice situate in zone importante din tara. Cum a fost ultima perioada si cum se vede piata de profil aflam de la dl Stefan Zosin – Manager Departament Marketing Trutzi.

Care sunt 3 sfaturi pe care le-ati acorda unui client nou pentru achizitia corecta a unei solutii de imprejmuire?

Piata solutiilor de imprejmuire este foarte dinamica in aceasta perioada. Multitudinea de proiecte rezindentiale si industriale aflate in derulare creeaza un volum al cererii ridicat si, implicit, la diversificarea ofertelor. Totodata, procesul tehnologic a condus la aparitia unor noi materiale pentru constructia de porti si garduri. Avem in piata solutii din WPC compozit, aluminiu, PVC, Hallow Section, care vin in completarea solutiilor clasice din fier forjat sau tabla.

3 sfaturi pe care le consideram utile si de luat in seama in momentul alegerii unei solutii de imprejmuire ar fi:

  • Identificarea acelei solutii care raspunde cel mai bine nevoii personale. De la sistemul de inchidere si pana la culoare, toate aspectele trebuie analizate inainte de achizitie.
  • Alegerea unui material durabil, usor de intretinut si cu un design atragator. Multitudinea de materiale poate crea confuzie, dar fiecare material vine cu propriile avantaje si beneficii pentru client. WPC este foarte usor de intretinut, aluminiul este durabil si elegant, tabla ofera siguranta si intimitate, fierul forjat este elegant si impunator.
  • Analiza detaliata a procesului de fabricatie si a accesoriilor montate – De multe ori, diferentele sunt in detalii. Un proces de vopsire realizat corect presupune o garantie suplimentara de peste 5 ani a lucrarii. Si asta este un singur detaliu la care clientii trebuie sa fie atenti. Foarte importante sunt si accesoriile montate, de la balamale si pana la incuietori si yale.

Care sunt 3 capcane/greseli des intalnite pe care observati ca le fac cumparatorii cand achizitioneaza o solutie de imprejmuire?

Nu consideram ca exista greseli. Mai degraba putem vorbi de achizitii mai mult sau mai putin informate. In primul rand, clientii aleg vizual, placut ochiului si poate, in unele cazuri, nu este cea mai inspirata alegere. La lucrarile custom, incercam intotdeauna sa oferim clientilor nostri o solutie care sa se potriveasca cu arhitectura casei, cu zona in care este pozitionata si care sa raspunda cel mai bine nevoilor acestora. Astfel, ne asiguram ca livram un produs de care clientul va fi multumit pentru o perioada lunga de timp.

Care sunt 2 -3 proiecte recente la care lucrati sau pe care le-ati finalizat recent si ce solutii tehnice din portofoliul dvs. ati folosit?

In aceasta perioada lucram la lansarea a 2 colectii noi de solutii de imprejmuire care sa completeze portofoliul actual. Una dintre aceste colectii este unica, cel putin in Europa. Este o solutie inovatoare, care vine cu o serie de beneficii foarte atragatoare pentru clienti. Pe langa avantajele legate de design, unicitate, siguranta, intimitate, solutia Casette vine si cu marele avantaj al unei economii de aproximativ 30% la bugetul alocat pentru productia gardului si a portilor.

Fiecare pas din procesul de productie este realizat in atelierele Trutzi, de la plansa de desen si pana la confectia propriu-zisa. Fiecare reper din colectie trece printr-o serie de faze de debitare laser, indoire abkant, sablare, vopsire in camp electrostatic, montaj, astfel incat rezultatul final sa fie cu totul deosebit.

Care sunt provocarile momentului in segmentul in care activati?

Mediul economic in continua schimbare, modificarile legislative aparute peste noapte fara o consultare solida cu mediul de afaceri in prealabil, birocratia inutila. Credem ca acestea sunt general valabile pentru toti agentii economici. Pe langa acestea, mai putem adauga provocarile recente: cresterea costurilor la energie si carburant, lipsa fortei de munca si cresterea costurilor la materiile prime care afecteaza direct investitiile preconizate si bugetate

Cum vedeti evolutia pietei in nisa dvs. in Romania in urmatoarele 6-12 luni?

Cel mai probabil vom vedea o stagnare si o asezare a pietei din cauza reducerii numarului de investitii. Incertitudinea care caracterizeaza acesta perioada se va observa si in strategiile companiilor care activeaza in aceasta piata. Dar, noi ne pastram optimismul si ne bazam pe diversitatea portofoliului de produse si calitatea acestora pentru a depasi aceasta perioada.

Ne puteti spune cateva din obiectivele TRUTZI FIER FORJAT pe care le implementati in aceasta perioada?

In perioada urmatoare, ne-am propus o serie de investitii care vor asigura, pe de-o parte, o prezenta mult mai puternica in piata si apropierea de clientii nostrii, iar pe de alta parte, dezvoltarea portofoliului de produse si diversificarea solutiilor oferite clientilor. Toate aceste masuri fac parte din master-planul de investitii TRUTZI pentru perioada 2023 – 2025 si presupun inaugurarea unei noi linii de productie, deschiderea a 3 depozite noi in tara, deschiderea unor huburi logistice pentru zona de Sud si Vest care sa ne permita sa depasim cifra de 100.000 de tone de produse metalurgice mutate.