//KONE – provocarile momentului in piata de echipamente de transport pe verticala

KONE – provocarile momentului in piata de echipamente de transport pe verticala

KONE este un lider inovator în domeniul ascensoarelor și al scărilor rulante. Ca lider global în domeniul ascensoarelor și al scărilor rulante, KONE furnizează ascensoare, scări rulante și uși automate pentru clădiri, precum și soluții de întreținere și de modernizare, care adaugă valoare ciclului de viață al clădirii. Mai multe detalii despre companie, dar si despre piata de profil aflam de la dna Catalina Dragomir – Managing Director – KONE.

Care sunt 3 sfaturi pe care le-ati acorda unui client nou pentru achizitia corecta de echipamente de transport pe verticala?

Pentru o achizitie corecta este importanta initierea discutiilor inca din faza de design/proiectare a cladirii pentru a putea valorifica solutiile de optimizare a traficului cu impact relevant in eficienta si calitatea locuirii cladirii. Identificarea alternativelor si analiza comparativa a solutiilor propuse de catre furnizori inclusiv validarea acestora prin prisma proiectelor in executie sau deja realizate pot feri informatii de valoare in luarea deciziei. Nu in ultimul rand, analiza cost/beneficiu sau pret/calitate nu doar in faza de executie a cladirii ci si pe durata de viata a acesteia, respectiv a echipamentelor furnizate constituie un element decizional important.

Care sunt 3 capcane/greseli des intalnite pe care observati ca le fac cumparatorii cand achizitioneaza echipamente de transport pe verticala?

Cele mai des intalnite capcane tin de intarzierea deciziei de achizitie fara a lua in calcul contextul macroeconomic in care ne desfasuram activitatea, neacordarea unei atentii sporite in analiza comparativa a ofertelor in special in zona de respectare a standardelor si normelor in vigoare la nivel european/local respectiv lipsa solicitarii unor clarificari suplimentare si solicitarea unor caracteristici cu impact minimal in crearea unei valori adaugate cladirii si care distorsioneaza decizia finala.

Care sunt 2 -3 proiecte recente la care lucrati sau pe care le-ati finalizat recent si ce solutii tehnice din portofoliul dvs. ati folosit?

Ultimele proiecte de referinta pe care le putem mentiona sunt cladirea UBC0 din Timisoara, cladirile One Cotroceni din Bucuresti, terminalul 1 al Aeroportului Traian Vuia Otopeni, cladirea Wings din Cluj-Napoca, cladirile Marmura si Avalon din Bucuresti sau aeroportul Brasov.

Care sunt provocarile momentului in segmentul in care activati?

Provocarile momentului sunt legate in principal de contextul macroeconomic, de intreruperile lanturilor de aprovizionare si de logistica pe anumite componente/materiale deficitare precum si de schimbarile prioritatilor de investitii.

Cum vedeti evolutia pietei in nisa dvs. in Romania in urmatoarele 6-12 luni?

Estimam o incetinire a proiectelor segmentului rezidential, deja evidenta in toate analizele si statisticile de profil precum si o atentie sporita asupra calitatii investitiilor ca sursa de beneficii oferite clientilor.

Ne puteti spune cateva din obiectivele KONE ASCENSORUL pe care le implementati in aceasta perioada?

Mentinerea calitatii activitatii departamentelor si cresterea eficientei activitatii operationale ca motoare ale cresterii satisfactiei clientilor KONE precum si extinderea portofoliului de echipamente si solutii ofertate.