//#jurnaldepandemie: „Avem la dispozitie un numar impresionant de proceduri, programe si instrumente care ne ajuta sa ne continuam activitatea fara intreruperi” – Epstein

#jurnaldepandemie: „Avem la dispozitie un numar impresionant de proceduri, programe si instrumente care ne ajuta sa ne continuam activitatea fara intreruperi” – Epstein

Infiintata in anul 1921 in Chicago, cu sediul in Chicago, un birou regional intern in New York si filiale internationale in Varsovia (Polonia) si in Bucuresti (Romania), Epstein este o companie globala specializata in arhitectura, design interior, inginerie si constructii, oferind clientilor solutii durabile in sectorul comercial, industrial si public. Epstein este o firma cu capital angajat, cu peste 250 salariati in intreaga lume. In cei peste 14 ani de activitate pe piata autohtona, Epstein a dezvoltat proiecte pentru companiile Lufkin Industries, Cameron International, WDP Development, Emerson, Star Foods Romania, Petrom, Skanska, Forte Partners, Tiriac Imobiliare, Prime Kapital, etc. Ne-am dorit sa aflam cum se resimt efectele pandemiei in cadrul activitatii companiei si cum au reactionat ei la situatia existenta, astfel am invitat-o la o scurta discutie pe Nicole Sommer Business Development Manager al Epstein.

Cum credeti ca va impacta aceasta criza industria in care dvs. activati?

Impactul va exista cu siguranta in toate sectoarele industriei, insa in principal vor fi afectate proiectele rezidentiale, retail si birouri. Exista posibilitatea ca proiectele logistice sa-si continue expansiunea, avand in vedere cresterea accelerata a comertului online, dar si proiectele industriale din zona food & beverage. Insa, in general anticipam o incetinire a ritmului investitiilor, care va avea un impact direct asupra companiilor de proiectare si a companiilor de executie.

Care sunt principalele masuri pe care le-ati luat la EPSTEIN GLOBAL in aceasta perioada pentru a duce mai departe afacerea?

In acest moment toate birourile Epstein din lume au luat masuri adecvate de siguranta si distantare sociala si majoritatea angajatilor lucreaza de acasa. Avem la dispozitie un numar impresionant de proceduri, programe si instrumente care ne ajuta sa ne continuam activitatea fara intreruperi. Pe masura ce COVID-19 continua sa evolueze si afecteze viata noastra de zi cu zi, Epstein se angajeaza sa mentina cel mai inalt nivel de siguranta atat pentru clientii nostri, cat si pentru personalul nostru si toate birourile isi continua operatiunile pentru a ne mentine si indeplini angajamentele curente si viitoare pe care le avem cu clientii nostri.

Ce cititi in aceasta perioada?

In aceasta perioada citesc foarte multe articole ale personalitatilor pe care le urmaresc in mod curent, dar si un roman: Station Eleven de Emily St. John Mandel. Este vorba de perioada de dupa o pandemie de gripa porcina care distruge cea mai mare parte a populatiei lumii, iar un grup de muzicieni si actori calatoresc in asezari nou formate pentru a-si mentine arta in viata. Din punctul meu de vedere, romanul exploreza subtil cum umanitatea se poate destrama pentru ca apoi, sa renasca mai puternica.

Ce faceti pentru a va tine moralul ridicat? Dar pe al angajatilor?

Suntem permanent in contact, pe telefon sau Skype. Ne vedem si ne auzim foarte des chiar si fara motive imediate de lucru. Dimineata bem cafeaua impreuna, pe echipe, ca sa ne facem planul de lucru, facem schimb de poze cu copiii si animalele de companie si ne mentinem zambetul pe buze.

Ramanem optimisti si traim in prezent, pentru ca ce stim sigur e ca nu stim nimic sigur, nu?