//Transformarea băilor în spații de locuit

Transformarea băilor în spații de locuit

Ceea ce trăim în prezent în lume este o schimbare a valorilor. O criză precum COVID-19 ne determină să ne întrebăm cum vrem să trăim, cine este important pentru noi, cum ar trebui să ne petrecem timpul. Pe măsură ce nevoile noastre se schimbă, ne concentrăm pe aspecte precum familia, comunitatea, bunăstarea noastră fizică și mentală. Când vine vorba de obiectele cu care ne înconjurăm, subiecte precum valoarea durabilă, longevitatea și calitatea vin pe primul plan. Nu mai este vorba doar despre ceea ce este bine pentru individ astăzi, ci și despre ceea ce va fi util și relevant mâine.

Observând cum se schimbă mediul nostru de viață – pe măsură ce orașele din întreaga lume devin din ce în ce mai dense – natura și spațiul personal devin și mai importante. În același timp, aceste schimbări sunt însoțite de efectele unei noi culturi a muncii, în care lucrăm într-un birou la domiciliu mai mult ca oricând și, în consecință, casa devine mai relevantă. Se fac investiții în calitatea spațiilor de locuit personale.

Dorința de autenticitate este în creștere pentru materialitate, tactilitate și haptică – ca antipol față de mediul nostru din ce în ce mai digital. Cu cât lumea exterioară este mai incertă pentru noi, cu atât devin mai importante locurile de regenerare. Dorința de a ne promova propria bunăstare și aspecte de auto-îngrijire fac din baie un spațiu mai proeminent. Baia își asumă din ce în ce mai multe funcții, ca spa privat, sală de sport sau poate pur și simplu ca loc personal de recreere.

Baia ca spațiu de locuit

În arhitectură, cererea pentru mai mult spațiu liber este exprimată printr-o transformare care a avut loc de la camere închise la zone deschise, adaptabile. Brandul Dornbracht a dezvoltat băi și bucătării în spații de locuit, locuri pentru ritualuri individuale care urmăresc nevoile utilizatorilor.

Baia Oasis

În baia Oasis, o fostă zonă strict funcțională devine un spațiu de locuit energetic, un loc personal pentru auto-îngrijire și echilibru între interior și exterior. Caracterizată de nevoia de spațiu liber, Oasis reprezintă o nouă înțelegere a arhitecturii – una care se concentrează pe oameni, nevoile și dorințele lor. Baia devine o zonă deschisă care se modelează prin utilizarea sa. Oasis dizolvă limitele conectând interiorul cu natura.

archdaily.com

Cercul servește drept temă arhitecturală centrală. Fitingul ancorează proprietățile spațiului, în timp ce elemente precum perdeaua mobilă de duș devin parte a arhitecturii băii. Baia Oasis reprezintă tema noii locații flexibile și zonare, oferind libertatea de a defini propria zonă în mod individual. Baia Oasis combină marmură neagră cu beton lustruit, ceramică colorată și colecția CYO  Dornbracht în culoarea mată Dark Platinum. 

Baia Metropolitană

Metropolele lumii stimulează progresul și inspiră milioane de oameni. Baia, ca refugiu exclusivist, poate fi un spațiu de reîncărcare după ce ați petrecut timp în agitația marilor orașe. Designul băii metropolitane se bazează pe ideea de a crea un echilibru între interiorul relaxant și lumea interesantă din exterior.

archdaily.com

Cu finisaje bi-structurale rafinate, designul universal creează un spațiu luxos. Arhitectura băii metropolitane se deschide spre o priveliște asupra orașului: metropola internațională, un spațiu pentru dezvoltare individuală care energizează, activează și echilibrează. În acest mediu, CYO își asumă angajamentul față de înțelegerea frumuseții dincolo de origine, timp și spațiu.