//#jurnaldepandemie: „Credem ca multe companii vor avea nevoie de marirea capacitatilor logistice sau de productie, in viitorul apropiat” – MASTERBUILD

#jurnaldepandemie: „Credem ca multe companii vor avea nevoie de marirea capacitatilor logistice sau de productie, in viitorul apropiat” – MASTERBUILD

Master BUILD este o companie profesionista de constructii, cu reputatie si traditie, fiind activa in domeniul lucrarilor industriale si civile incepand cu anul 2005. Am discutat cu dl Stefan Vayna, CEO MASTERBUILD, despre cum vad ei activitatea in perioada aceasta in piata constructiilor si cum le afecteaza proiectele si echipa epidemia cu COVID-19. Raspunsurile va invitam sa le regasiti mai jos.

Cum credeti ca va impacta aceasta criza industria in care dvs. activati?

Constructiile per ansamblu vor resimti reculul blocajului economic actual prin blocarea sau amanarea unor proiecte, amanarea autorizatiilor publice prin lipsa de focus in acest moment a autoritatilor responsabile, cat si prin forta de munca care este posibil sa devina reticenta la a mai lucra pe santiere, in contextul recomandarilor oficiale privind pastrarea distantei sociale.

Pe domeniul de activitate MASTERBUILD, respectiv constructii preponderent logistice si comerciale, estimam ca piata va stagna mai putin. Sectoarele agro-alimentare, distributie de bunuri de larg consum, retail sunt turate la maximum in aceasta perioada si credem ca multe companii vor avea nevoie de marirea capacitatilor logistice sau de productie, in viitorul apropiat.  

Care sunt principalele masuri pe care le-ati luat la MASTER BUILD in aceasta perioada pentru a duce mai departe afacerea?

Am adoptat, inca de la stadiul incipient al izbucnirii pandemiei, masuri de protejare a contractelor noastre comerciale, a angajamentelor fata de furnizori si a sigurantei si sanatatii angajatilor nostri. Am transferat multe procese (cele care tin de activitati comerciale, de vanzare, legale si chiar ofertare) in mediul online, prin solutii cloud si de video-conferencing. In santiere am adoptat masuri suplimentare SSM si de preventie pentru a asigura igiena sporita in aceasta perioada, fara a intrerupe fluxurile de lucru si obligatiile asumate fata de beneficiarii nostri.

De asemenea, am adaptat multe dintre procesele si solutiile noastre tehnice pentru a putea livra in aceasta perioada constructii metalice usoare la cheie, foarte rapid, tuturor categoriilor de beneficiari care au nevoie in aceasta perioada de acest tip de constructii.

Ce cititi in aceasta perioada?

Suntem la curent si citim atat presa economica locala si internationala, precum si studii macroeconomice privind impactul pandemiei asupra business-ului. Nu in ultimul rand, aceasta perioada este un prilej extraordinar de a ne reaminti invataturile lui Sun Tzu din “Arta Razboiului” sau ale lui Viktor Frankl din “Omul in cautarea sensului vietii”.

Ce faceti pentru a va tine moralul ridicat? Dar pe al angajatilor?

Constructiile sunt un domeniu in care daca nu ai permanent moralul ridicat, nu rezisti pe piata pentru o perioada lunga de timp. Avem de a face cu riscul in fiecare zi, precum si cu fluctuatii care vin pe plan local din lipsa de predictibilitate si de reglementare foarte precisa a domeniului. Putem spune ca in acest sens suntem mai pregatiti decat cei din alte industrii, poate. Mentinem constant o comunicare deschisa cu angajatii, colaboratorii si clientii nostri si incercam sa abordam impreuna cele mai bune solutii, in aceasta perioada.