//AZiTREND: „Cel mai eficient sistem video este unul conectat la un dispecerat video autorizat”

AZiTREND: „Cel mai eficient sistem video este unul conectat la un dispecerat video autorizat”

AZiTREND ofera cele mai avansate solutii integrate de securitate din Romania. Proiectele noastre sunt destinate multor verticale, cum ar fi santierele de constructii, mediile industriale, marile depozite, retailul, mediul bancar, administrare parcari si flote de masini, ori conceptul de smart city.

Practic, suntem prezenti in orice domeniu in care se doreste controlul total al activitatii si reducerea pierderilor si furturilor.

Solutiile noastre beneficiaza de softuri extrem de puternice, profesioniste, de tip Inteligenta Artificiala si se bazeaza pe Video Management System – VMS, respectiv analiza imaginilor captate de camerele video.

In prezent, peste 10 mii de camere video in sute de site-uri din Romania beneficiaza de serviciile noastre.

TRASSIR este una dintre cele mai performante platforme software de management si analiza video. Utilizând cei mai noi algoritmi de calcul, TRASSIR se poate extinde si adapta la orice fel de specific, de la soluții pentru retail, până la zone industriale, centre de business, depozite, paza perimetrala, mari centre comerciale, smart city, gari, autogari, stadioane si aeroporturi. Softul a fost folosit cu succes si la Cupa Mondiala 2018 din Rusia. Pe platforma TRASSIR ruleaza deja mai multe proiecte cu peste 100.000 de camere si peste 15.000 de servere.

AZiGUARD este noul concept de paza electronica, reusind sa ajunga la cel mai inalt grad de eficienta si, totodata, reducand costurile serviciilor de paza cu minim 25%! AZiGUARD inseamna management video, analiza video, dispecerizare/monitorizare, instalarea si mentenanta echipamentelor, actiunea operativa a echipajelor de interventie, comunicatii de date. AZiGUARD include sisteme integrate de supraveghere video, control acces, automatizare porti si bariere, videointerfon, sisteme de avertizare audio.

SIGUR reprezinta solutia optima pentru control acces si pontaj, care prin configuratia unica elimina multe inconveniente ale celorlalte solutii similare de pe piata. Integrarea cu TRASSIR face ca solutia combinata sa fie imbatabila in monitorizarea, controlul si raportarea integrala a activitatii. Flexibilitatea sistemului permite integrarea cu software intern de HR, sau cu Active Directory Microsoft. SIGUR permite atat identificarea pe baza de cartele, dar si pe baza de cititoare de amprente digitale, cititoare de vene sau chiar autentificare sau verificare pe baza de recunoastere faciala, permitand astfel autentificari si validari ale acestora in orice mediu. Se pot utiliza chiar si detectoare de tip alcooltest pentru validarea accesului in anumite zone.

In continuare, va raspundem, pe scurt, la cateva intrebari de baza pentru cei care doresc informatii din activitatea de asigurarea securitatii:

3 sfaturi in alegerea sistemelor de securitate

Alegeti un sistem video de ultima generatie, care sa va permita o utilizare usoara, posibilitate de folosire de pe PC, laptop sau telefon, functii de analiza video, integrare cu alte sisteme (control acces, antiefractie, anti-incendiu etc)

Alegeti un sistem video greu de sabotat:

  • Sistem video care sa poata trimite notificari la distanta in caz de sabotaj sau functionare defectuoasa;
  • Camere video ce permit stocarea locala a inregistrarilor video, in paralel cu inregistratorul general;
  • Solutii de backup a alimentarii cu electricitate a sistemului (UPS), pentru functionare 24/7;
  • Sisteme video ce pot depista singure tentativele de sabotare ale camerelor (modificarea pozitiei, vopsirea lentilei, taierea cablurilor);

Cel mai eficient sistem video este unul conectat la un dispecerat video autorizat. Aveti astfel garantia monitorizarii 24/7 si a unei reactii rapide si profesioniste in cazul in care se intampla un eveniment nedorit.

3 capcane pe care sa le evitam si cum

  • Nu cumparati un sistem video doar “ca sa fie” sau pentru ca si vecinul si-a instalat. Este foarte util sa analizati nevoile specifice pe care le aveti si sa intelegeti cu ce va poate ajuta in mod real sistemul video;
  • Nu cumparati echipamentele fara sa aveti intai o consultare cu instalator autorizat. Riscati sa cumparati echipamente de slaba calitate, necompatibile intre ele sau nepotrivite pentru proiectul dumneavoastra.
  • Un instalator autorizat face o analiza detaliata, profesionista, a nevoilor dumneavoastra si va poate oferi solutia optima, impreuna cu servicii profesionale de instalare, garantie si mentenanta complete.

3 mituri despre sistemele de securitate care nu sunt tocmai adevarate sau pe de-a intregul adevarate

  • Am sistem video, am scapat de furturi”: partial adevarat

Este adevarat ca prezenta unui sistem video intimideaza hotii, dar nu in totalitate. Nu exista niciun sistem care sa asigure 100% protectie in fata hotilor. Hotii cauta metode de a se feri de sistemele video, poarta cagule, incearca sa saboteze sistemele video. De aceea este necesara, pe langa sistemul video, si monitorizarea permanenta, ceea ce permite detectarea oricarei situatii nedorite.

  • Sistemele de supraveghere nu sunt sigure”: partial adevarat

Sistemele video pot fi accesate de pe internet, dar nu de oricine. Un sistem video de la un producator consacrat respecta standardele curente de securitate. Daca sunt corect instalate, accesul este permis doar utilizatorilor autorizati, pe baza de user si parola.

  • Atentie! Un sistem video de slaba calitate sau care nu este corect instalat si utilizat poate avea brese de securitate, ceea ce anuleaza complet investitia in respectivul sistem.
  • Sistemele video IP sunt mai scumpe decat cele analogice

Adevarat, dar diferentele nu sunt mari. Este adevarat, costul camerelor si inregistratorului sunt mai mari in sistemele IP fata de cele analogice. Totusi, restul costurilor cu echipamente auxiliare si manopera sunt similare. Astfel, la scara intregului proiect, diferenta de costuri intre un sistem IP si unul analogic nu este mare. INSA…performantele unui sistem IP sunt net superioare unuia analogic si justifica pe deplin diferenta de costuri de achizitie.

Care sunt plusurile/minusurile unor anumite tipuri de sisteme de securitate

  • Este foarte importanta conectarea sistemelor video, antiefractie, anti-incendiu etc la dispecerate autorizate. Doar asa, un eveniment nedorit este notificat imediat unui dispecer care poate trimite rapid o echipa de interventie. Daca sistemele nu sunt conectate la dispecerat, utilitatea lor este limitata drastic:
    • In cazul unui sistem antiefractie: declansarea unei sirene (care poate fi deja sabotata si nefunctionala) in speranta ca sperie hotul sau alerteaza vecinii (slabe sperante).
    • In cazul unui sistem video: documentarea post factum a evenimentului cu imagini din arhiva, cu speranta ca hotii nu au folosit cagule sau manusi.
    • Sistem video

Plusuri:

  • Un sistem video performant notifica intr-un dispecerat intrarea unei persoane in zona de excludere si permite trimiterea imediata a echipei de interventie
  • Ofera foarte multe beneficii oricarui business, furnizand servicii care pleaca de la simpla monitorizare a activitatii in raza camerelor, pana la servicii bazate pe module complexe cum ar fi detectie si numarare de persoane si vehicule, recunoastere de fete umane, placute de inmatriculare, comunicare cu sistemele de antiefractie, control acces, incendiu, etc.
  • Permite vizualizarea si controlul de la distanta, de pe PC sau telefon

Minusuri:

  • Un sistem video care nu e conectat intr-un dispecerat are doar un rol reactiv, nu  poate impiedica desfasurarea unui eveniment nedorit ci foloseste doar la documentarea video post factum a acestuia. Un hot care poarta cagula va fi prins daca sistemul este conectat intr-un dispecerat dar va fi greu de identificat in caz contrar, pe imaginile din arhiva.
  • In conditii meteo extreme (ceata deasa, viscol, ploaie puternica), camerele video devin inutilizabile
  • Sistemele video performante necesita o intretinere permanenta pentru mentinerea campului vizual in bune conditii (pot aparea obstacole cum ar fi: Vegetatie, diverse obiecte plasate in fata camerelor, etc.)

Sistem antiefractie

Plusuri:

  • Sunt foarte eficiente la interior, numarul de alerte false este foarte mic
  • Dau rezultate foarte bune atunci cand sunt conectate in dispecerate, asigurand prezenta rapida a echipelor de interventie

Minusuri:

  • Functioneaza foarte greu la exterior: genereaza un numar foarte mare de alerte false
  • Rezultatele sunt minime atunci cand nu sunt conectate in dispecerat. Detectia se realizeaza corect, dar singurul rezultat este declansarea sirenei de alarma, care poate sa fi fost deja sabotata de catre hoti sau, daca functioneaza, mai mult ca sigur ca niciun vecin sau trecator nu va interveni

Care sunt motivele pentru care clientii interesati ar merita sa va ceara o oferta de pret?

  • Furnizam un sistem profesional de management si analiza video – TRASSIR
  • Echipamente performante
  • Analiza video
  • Integrare cu orice sisteme externe (control acces, efractie, incendiu)
  • Gestiune centralizata a unui numar foarte mare de camere din mai multe locatii
  • Conectare cu dispecerate specializate pentru detectie a evenimentelor nedorite si interventie rapida la fata locului
  • Colaboram cu instalatori autorizati de sisteme de securitate acreditati tehnic de AZiTREND.