//Sibiul va gazdui o Scoala de Design Thinking si Markerspace

Sibiul va gazdui o Scoala de Design Thinking si Markerspace

Parcarea Facultatii de Inginerie a Universitatii Lucian Blaga din Sibiu a devenit gazda unei cladiri modulare din containere, unica in tara noastra si chiar si in Europa de Est. Este vorba despre rezultatul unei colaborari a universitatii cu Institutul Hasso Plattner din Potsdam, care a prevazut realizarea unei Scoli de Design Thinking si un Makerspace.

Ce presupune acest proiect?

Investitia se ridica la suma de aproximativ 200 de mii de euro si prevede un spatiu unic pentru studenti care sa le puna la dispozitie dotari de ultima generatie pentru ca acestia sa isi dezvolte proiecte inovative. Proiectul este inspirat dupa modelel unor scoli din afara create atat la Institutul Hasso Plattner, partenerul principal in cazul de fata, dar si in alte institute de cercetare din SUA, Australia sau Africa de Sud.

„Impreuna cu proiectantul a fost gasita această idee deosebit de interesanta, de constructie in consola, astfel, am castigat un spatiu suplimentar. Desi pare simpla, este unica in tara noastra, iar constructorii si proiectantul spun ca o astfel de cladire nu s-a mai făcut in tara noastra, iar constructorii si proiectantul spun ca o astfel de cladire nu s-a mai facut nici on zona aceasta de Europa de Est”, a spus prof univ. Claudiu Kifor pentru publicatia Turnul Sfatului.

Sursa foto: turnulsfatului.ro

TAGS: