//Jansen Art’15: Cel mai îngust sistem de profile din oțel pentru uși de interior și compartimentări

Jansen Art’15: Cel mai îngust sistem de profile din oțel pentru uși de interior și compartimentări

Partenerul elvețian al Alukönigstahl, compania Jansen AG, principalul producător european de sisteme de profile din oțel pentru fabricarea de uși, ferestre și pereți cortină, și-a dezvoltat în mod continuu gama de produse pentru lărgirea aplicabilități lor, de la construcții industriale la monumente istorice dar și construcții rezidențiale. Una dintre noutățile prezentate la BAU 2019, a fost  Jansen Art’15, un sistem de profile neizolate care permite realizarea unui design sofisticat, extinzând astfel sfera creativă a arhitecților ambițioși când vine vorba de designul interior al vilelor, clădirilor comerciale și publice orientate spre design.

Foto „Art’15_Villa_Leonen_ad_Vecht_2“: ©Van Hengstum BV Houten NL

Lățimea vizibilă extrem de redusă a Jansen Art’15, permite un design unic, iar oțelul, materialul din care sunt făcute profilele, asigură o durată de viață lungă și stabilitate mecanică bună și pentru elemente de dimensiuni mari. Prin aceasta, Jansen Art’15 nu numai că extinde domeniul creativ al arhitecților pentru proiecte noi sau de renovăre de clădiri rezidențiale, comerciale și publice, dar răspunde și așteptărilor celor mai exigenți beneficiari privind designul și funcționalitatea unui produs.

Ușile și pereții de compartimentare construite din Jansen Art’15 sunt foarte ușor de integrat în amenajarea încăperilor, pot separa zona de intrare de camera de zi, bucătăria din zona de luat masa sau biroul de acasă de camera de zi, fără a afecta optic spațiul.

Foto „Art’15_Herenhhuis_Bussum_2“: ©Goor Metaal BV Lunteren NL

Câteva caracteristici: adîncimea profilelor este de 50 mm, iar lățimea vizibilă a profilului pentru vitrine fixe este de doar 25 mm. Se pot realiza uși cu unul sau două canaturi până la 2,4 m înălțime.

Jansen Art’15 poate fi prelucrat folosind metode manuale, ceea ce face ca fiecare element să fie unic. Orice element realizat cu Art’15 este dovada valorii adăugate de prelucrător, fapt care ii permite să se distanțeze de obiectele de serie.

Credit foto coperta: Foto „Art’15_Trennwand_Derwent London“: ®Hufton+Crow