//Finalizarea Lucrărilor la Noul Terminal Schengen al Aeroportului „Traian Vuia” din Timișoara

Finalizarea Lucrărilor la Noul Terminal Schengen al Aeroportului „Traian Vuia” din Timișoara

Lucrările la noul terminal Schengen al Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din Timișoara au fost completate de o asociere de firme, cu Concelex Engineering în rolul de Antreprenor General. Terminalul, inaugurat oficial în prezența unor oficiali guvernamentali, are o suprafață construită de 12.000 mp și este echipat cu 6 filtre de securitate, 18 ghișee de check-in și opt porți de îmbarcare.

Proiectat pentru a deservi un trafic de până la 1.554 de persoane simultan, terminalul oferă capacități de procesare a bagajelor și se concentrează pe securitatea și confortul pasagerilor. Construcția, care a durat 655 de zile, a implicat tehnologii moderne pentru realizarea fundațiilor, inclusiv piloți din beton armat pentru întărirea structurii în condiții de iarnă.

Valoarea totală a contractului cu Concelex a fost de 115,13 milioane de lei (fără TVA), reflectând eforturile și investițiile în infrastructura aeroportuară modernă în Timișoara.

Vrei să ofertezi la proiecte și șantiere care acum se construiesc în România? Poți găsi astfel de oportunități pe platforma www.victa.ro.

SURSA ARTICOL