PRIA Urban Innovation & E-Mobility Conference un eveniment național organizat de PRIAevents, cu energie oferită de ENGIE Romania, este o platformă importantă pentru discuții aprofundate între administrațiile locale, reprezentanți ai mediului de afaceri, ai mediului universitar, specialiști în urbanism, tehnologie și servicii la nivel național și internațional, dar și lideri ai comunității. Ei vor evidenția aspecte legate de cercetare și vor da exemple de proiecte care ajută la crearea unor comunități urbane mai rezistente, durabile și sănătoase, la transformarea orașelor în orașe ale viitorului, inovatoare.
Conferința PRIA Urban Innovation & E-Mobility va avea loc online atât pe Facebook PRIAevents, cât și pe o platformă online pentru evenimente și va reuni atât companii, dar și lideri la nivel central și local, reprezentanți ai societății civile și mass media din orașe precum: București, Cluj, Iași, Sibiu, Brașov, Oradea, Buzău, Timișoara și nu numai, toate aflate în continuă dezvoltare și care au acordat sau vor acorda o importanță deosebită proiectelor care imbunătățesc orașul și viața de afaceri și socială a acestuia.
Evenimentul se va concentra asupra punctelor de discuție importante pentru mediul urban – mobilitate, energie, tehnologie, mediu, construc&real estate și infrastructură.
Zonele urbane sunt în creștere și în schimbare în fiecare an, așa că trebuie să fim gata să îmbrățișăm viitorul pe măsură ce creștem și ne schimbăm. Prin urmare, dezbaterile din cadrul PRIA Innovation & Urban Mobility Conference vor reflecta ceea ce este nevoie pentru a dezvolta orașe puternice pentru viitor. De asemenea, vom sublinia puncte care vor conduce la activități urbane de succes și vom oferi oportunități de a construi parteneriate de colaborare, de a explora problemele urbane în curs de dezvoltare, de a descoperi tehnologii inovatoare pentru dezvoltarea urbană. Toate acestea duc la o viață mai sănătoasă și vor economisi timp și bani pentru companii, iar pentru cetățeni acest lucru va însemna un oraș mai organizat, mai simplu de locuit.
Printre temele care vor fi abordate se vor regăsi:
- Parteneriatul public-privat – soluții locale, parteneriate strategice, care conduc la durabilitate și dezvoltare economică
- Reducerea poluării și promovarea planificării transportului, a sănătății publice, a educației, a mediului, a dezvoltării energiei regenerabile;
- Reorganizarea mobilității urbane durabile a întregului sistem prin care operăm, concentrându-se pe protecția mediului, reducerea consumului de energie convențională, reducerea poluării și promovarea surselor de energie verde;
- Inovațiile tehnologice în domeniul protecției mediului Folosirea tehnologiei pentru a ajuta orașele să funcționeze mai bine
- Cum ar trebui să construim clădiri inteligente și verzi? Investiția în mobilitate este cheia viitorului nostru urban? Orașe fără carbon – infrastructură pentru biciclete, infrastructură și facilități pentru mașini electrice; Contextul actual și oportunitățile de colaborare intersectorială pentru promovarea e-mobilității în România;
- Identificarea oportunităților de infrastructură ecologică pentru creșterea spațiului verde într-o comunitate foarte urbanizată, îmbunătățirea calității aerului, reducerea efectului insulelor de căldură urbane și creșterea biodiversității mediului;
- Digitalizarea economiei circulare și impactul pentru orașele viitorului;
- Cum putem integra surse variabile de energie regenerabilă în sistemul electric? Creșterea eficienței energetice. Cum se dezvoltă rețeaua inteligentă?
- Impactul tehnologiei în dezvoltarea rețelelor electrice către rețelele inteligente, microgrile și consumatorul activ?
Un spatiu destul de important va fi alocat sectoarelor: energetic, real estate și constructii, transport și logistica, dar și sectorului de mediu.
Parteneri ai evenimentului sunt ASRO, TREC Cluster, Transilvania IT Cluster, Euronest ICT Cluster, , Romanian Photovoltaic Industry Association (RPIA), Asociația Femeilor de Afaceri Cluj (AFA), Camera de Comerț si Industrie Româno-Olandeză, Camera de Comerț și Industrie Cluj, Camera de Comerț si Industrie Româno-Britanică, Camera de Comerț și Industrie România-Israel, Clubul Francofon de Afaceri din Cluj, Liga Întreprinzătorului Român, Cogen România, Romanian Institute for Energy Development Studies (IRE) și EFdeN.
Partenerii media ai conferinței sunt Agerpres, Monitorul de Cluj, ZiuadeCj.ro, Transilvania Business, Tion, Ziarul de Iași, Energetica, Energy Center, Tehnica Instalațiilor, InfoEst, InstallNews.ro, Jurnalul de Afaceri, The Romania Journal, Energetica, Proidea și eBuild.
Mai multe detalii despre agenda evenimentului PRIA Urban Innovation & E-Mobility şi modalități de înscriere pentru participare puteţi găsi pe https://priaevents.ro/pria-urban-innovatione-mobility-2021/.
Participați la conferința Pria Urban Innovation & E-Mobility pentru a analiza noutățile și provocările orașelor viitorului, studiile de caz și exemplele relevante. Totodată, faceți cunoștință cu cei mai importanți vorbitori: reprezentanți ai autorităților și directori de top din domeniul energiei, construcțiilor și proprietarilor de clădiri, IT&C, mediului, inovației, transportului și logisticii și mass-mediei.