//Au început lucrările la Centrul Cultural Multifuncțional din Oradea

Au început lucrările la Centrul Cultural Multifuncțional din Oradea

Au început lucrările de construcție la Centrul Cultural Multifuncțional din Oradea, iar până în toamnă se va finaliza ridicarea clădirii până la nivelul solului. Proiectul este semnificativ, având o valoare de 122 milioane de lei, și include o sală principală cu 1.077 de locuri, săli secundare multifuncționale, spații de coworking cultural, precum și facilități pentru alimentație publică. Finanțarea proiectului provine atât din bugetul propriu al Consiliului Județean Bihor, cât și din fonduri europene, prin Programul Transfrontalier România – Ungaria.

Lucrările la mult-așteptatul Centru Cultural Multifuncțional din Oradea au demarat cu entuziasm, proiectul urmând să aducă orașului nu doar o nouă emblemă arhitecturală, ci și o vitalizare culturală și socială de amploare. Până în toamnă, se estimează că clădirea va ajunge la nivelul solului, marcând un moment semnificativ în evoluția proiectului.

O investiție de 122 milioane de lei într-un hub cultural modern, finanțat din resurse locale și europene

Proiectul, evaluat la o valoare de 122 milioane de lei, promite să redefinească peisajul cultural al orașului prin dotări moderne și funcționalități variate. Printre acestea se numără o impresionantă sală principală cu 1.077 de locuri, inclusiv facilități dedicate persoanelor cu dizabilități, săli secundare multifuncționale adaptabile nevoilor diverse ale comunității, precum și spații de coworking cultural, menite să stimuleze creativitatea și colaborarea.

În plus, centrul va include și zone destinate alimentației publice, contribuind astfel la crearea unei experiențe complete pentru vizitatori. Finanțarea proiectului provine din resurse diverse, incluzând bugetul propriu al Consiliului Județean Bihor și fonduri europene accesate prin Programul Transfrontalier România – Ungaria, reflectând angajamentul pentru dezvoltarea culturală și integrarea europeană.

Toate proiectele și șantierele de spații de coworking cultural pot fi găsite pe platforma Victa.ro. Dacă dorești să ofertezi pentru proiecte din acest domeniu sau din orice altă categorie, poți accesa site-ul www.victa.ro pentru a avea acces la cea mai vastă bază de proiecte și șantiere active.

SURSA ARTICOL