//Aeroportul Internațional „Delta Dunării” din Tulcea se confruntă cu provocări din cauza pandemiei și a conflictului din Ucraina

Aeroportul Internațional „Delta Dunării” din Tulcea se confruntă cu provocări din cauza pandemiei și a conflictului din Ucraina

Aeroportul Internațional „Delta Dunării” din Tulcea se confruntă cu un număr scăzut de curse, iar pandemia și războiul din Ucraina sunt principalele motive invocate. Deși au fost efectuate lucrări de modernizare pentru a îndeplini standardele impuse de Agenția Europeană pentru Siguranța Aviației, traficul aerian a rămas redus, iar aeroportul se află pe ultimul loc în clasamentul aeroporturilor din România.

În ciuda faptului că inaugurarea după modernizare este programată pentru 24 aprilie, se estimează că primii pasageri vor putea ateriza abia la toamnă. Directorul Aeroportului, Stoian Vâlcu, a menționat că singurele curse aeriene regulate planificate sunt cursele charter către resortul Lebăda din Delta Dunării, iar situația este complicată de proximitatea graniței cu Ucraina și de percepția pericolului în contextul conflictului din regiune.

Vrei să ofertezi la proiecte și șantiere care acum se construiesc în România? Poți găsi astfel de oportunități pe platforma www.victa.ro.

SURSA ARTICOL