//De ce ai nevoie ca sa iti fie noua casa acasa?

De ce ai nevoie ca sa iti fie noua casa acasa?

ai nevoie sa urmezi cativa pasi simpli pentru ca rezultatul final sa fie pe masura dorintelor tale

Alegerea materialelor de constructii reprezinta principalul pas cu care trebuie sa incepi atunci cand incepi lucrarile la noua casa. Scopul e sa ai investitii istete, atat in ceea ce priveste timpul de alocare pentru constructie, cat si pentru material.

De multe ori tindem sa punem pe primele locuri echipa dar si bugetul mic, insa adevarul este ca furnizorii de materiale sunt cei mai importanti. Apoi calificarea muncitorilor si seriozitatea lor.

Primul pas este ca cauti echipa calificata si sa alegi un deadline pentru fiecare etapa, dar si bugetul. Apoi evaluarea materialelor. Iata cateva sfaturi simple ca sa iti faca viata mai usoara.

Prospecteaza piata pentru materiale si firme

De multe ori firmele de constructii colaboreaza si cu firmele de proiectare si atunci aleg preturile convenabile pentru ambele parti. De multe ori acesta este cel mai mic. Primul sfat este sa prospectezi piata si sa pui calitatea pe primul plan. Bineinteles, este important sa te incadrezi si in bugetul pe care il ai la dispozitie, mai ales ca trebuie luat in considerare si faptul ca pe parcursul proiectului mai pot sa apara cheltuieli suplimentare.

Nu te grabi

Dar daca inca nu esti pregatit financiar pentru a cumpara materiale de constructii de calitate, nu ar trebui sa te grabesti, ci sa mai strangi putini bani.

Retelele de socializare si internetul ar trebui sa fie cei mai buni prieteni ai nostri, asa ca prin cateva cautari poti gasi informatii si recenzii referitoare la firmele de constructii si la calitatea lor.

Alt loc unde poti gasi informaii sunt grupurile de pe retelele de socializare si forumurile unde se pot discuta despre anumite tipuri de materiale de constructii sau trend-uri noi care sa iti fie de ajutor.

Fa din firma de constructii un camarad de incredere

Stiu ca este o adevarata provocare sa iti construiesti o casa, insa cu oamenii potriviti poti chiar sa ai cea mai faina experienta. In orice domeniu e important sa stim sa comunicam si sa semnalam amumite neajunsuri daca este cazul. Intreaga echipa ar putea fi cei mai buni camarazi ai tai daca stii sa ii alegi. Vechimea firmei si toate cunostintele acumulate pot constitui un atuu pentru a-i alege.

Criteriile pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand faci cercetare sunt: vechimea pe piata, reputatia, succesul in domeniu si portofoliul.

Inainte sa bati palma cu firma de constructii nu uita sa discuti urmatoarele – oferta proiectare, echipa de constructie si materiale de constructii.

Alege un depozit de materiale cu resurse solide

Ca sa eviti timp pierdut si drumuri inutile pentru cautari de materiale, sa ai in vedere ce resurse iti poate pune la dispozitie fiecare depzsit. Stiu ca e neplacut sa mergi pana la marginea orasului zilnic, insa cu cat este mai aprovizionat cu atat te ajuta mai mult.

De asemenea, incearca si varianta online. Pe arhispec.ro gasesti cea mai mare arhiva cu specificatiile tehnice necesare pentru orice tip de constructie.

In plus, nu uita sa ceri si recomandarea echiperi de meseriasi sau a celor care se ocupa de proiectarea casei. Ei sunt in masura sa iti spuna ce sa cumperi, dar si ce cantitate pentru a nu risipi din buget. Astfel lucrurile vor evolua mai usor si nu va mai trebui sa stai sa pierzi timpul cu fiecare persoana discutand despre ce e nevoie sa achizitionezi.

Bazele solide ale casei tale vor fi atunci cand colaborezi cu o firma de constructii de incredere si achizitionezi materiale de calitate. Nu uita scopul e calitatea, dincolo de graba sau material ieftine.

Autor: Bianca Vasut