//Studio ae a finalizat cu succes noul sediu Geberit România

Studio ae a finalizat cu succes noul sediu Geberit România

Studio ae a finalizat cu succes noul sediu Geberit România. Geberit este lider european în domeniul produselor sanitare, renumit prin calitatea produselor sale. Povestea Geberit a început în Elveția, în 1874. Primul rezervor a fost din lemn și plumb, inventat de către Caspar Melchior Gebert în 1905.

Noul sediul Geberit România conceput și realizat de Studio ae găzduiește showrom-ul, sala de training și birourile.

Concept. Propunere

Locația a fost zonificată în trei spații majore: zona de showroom, training și zona administrativă de birouri.

Conceptul de amenajare a pornit de la ideea „naked bathroom”. Părțile care sunt, de obicei, ascunse cum ar fi toaletele, ceramica, rezervoarele, conductele, fitting-urile, clapetele, accesoriile sunt expuse aparent. Prin modalitatea de prezentare se pun în evidență obiectele sanitare din ceramică. Iluminatul accentuează strălucirea acestora, iar ca fundal, finisajele sunt mate, texturate, rugoase cum ar fi lemnul, betonul, piatra. Ca parcurs al vizitei, inclusiv toaletele funcționale fac parte din showroom.

O zonă marcată diferit este cea dedicată “produsului anului” unde se vor prezenta produsele inovatoare Geberit.

Zona de birouri permite flexibilitatea în timp și extinderea echipei. În legătură cu zona de birouri se află și zona de luat masa care se deschide către o terasă cu vedere panoramică spre cartierul Cotroceni. Sălile de ședințe din zona de birouri sunt destinate lucrului în echipă și pentru primirea invitaților.

Sala de ședințe este despărțită de zona de showroom printr-un perete amovibil din sticlă. Acesta permite deschiderea completă și transformarea într-un singur spațiu amplu care permite organizarea evenimentelor.

O provocare a reprezentat-o înălțimea mică a spațiului. Soluțiile au fost gândite astfel încât instalațiile și tavanele să permită utilizarea cât mai eficientă a spațiului.

Proiectul realizat de studio ae pentru Geberit România a fost selectat și expus în cadrul Anualei de Arhitectură 2019 la categoria “Arhitectura Spațiului Interior – Amenajări Corporate și Retail”. În plus, site-ul Retail Design Blog, una dintre cele mai mari platforme internaționale dedicate design-ului de retail, a selectat și publicat acest proiect.

Scopul showroom-ului este ca vizitatorii să descopere cum designul se suprapune cu funcțiunea desing meets function prin produsele sanitare inovatoare Geberit.

Headquarters Geberit România
Strada Izvor Nr. 80, et.9, sector 5, București
Suprafață: 600 m²
Faze proiect: proiectare generală, project management
Proiectant Studio ae – architecture & evolution
Fotograf: Sabin Prodan