//Solibri conduce industria construcțiilor în controlul calității

Solibri conduce industria construcțiilor în controlul calității

În cadrul biroului, Solibri este responsabilul dvs. pentru calitate. Reunind toate modelele aparținând diferitelor discipline face posibilă verificarea modelului digital-twin și asigurarea calității într-un mod extrem de avansat. Ușurează colaborarea dintre manageri BIM, arhitecți, ingineri, designeri și alți specialiști implicați și oferă unelte care permit rezolvarea fluentă a problemelor găsite.

Informațiile sunt transmise/disponibile fără efort pe șantier, unde managerii de șantier pot vizualiza cu ușurință modelele și pot extrage nu doar cantitățile necesare, ci multe altele. Pentru subcontractanți și alte părți implicate, versiunea gratuită Solibri Anywhere permite să vizualizeze modelul oriunde, oricând și să obțină informațiile de care au nevoie pentru a-și continua munca.

De ce este important controlul calității în construcții?

Modelele BIM conțin o mulțime de date, deciziile făcute în timpul proiectării vor afecta și costurile de operare a clădirii. Costurile aferente remedierii unor erori sunt semnificativ mai mari în faza de execuție, decât costurile aferente corectării acelorași erori în faza de proiectare.

Un alt studiu subliniază că profesioniștii din construcții petrec 14+ ore în fiecare săptămână cu activități neproductive:

  • ­5,5 ore căutând date/informații despre proiect,
  • 4,7 ore cu rezolvarea conflictelor,
  • 3,9 ore pentru a face față greșelilor și întârzierilor inutile.

Aceasta înseamnă, că într-o săptămână sunt utilizate în mod eficient doar trei zile pentru sarcini productive!

Instrumente potrivite pentru persoane potrivite! Solibri vă asigură controlul calității la un nivel cu totul nou și vă ajută să vă asigurați că fluxul informațiilor este perfect de la proiectare la execuție. Nu mai există blocaje — viitorul construcțiilor mai bune este aici.

Coordonare BIM – Asigurarea calității pentru proiecte BIM

Găsiți din timp problemele combinând modele din diferite discipline și executați verificări extrem de avansate.

Coordonați și comunicați – furnizați tuturor părților implicate, atât la birou, cât și pe șantier date consistente și validate pe tot parcursul proiectului.

Simplificați și automatizați procesele și răspundeți celor mai severe nevoi QA/QC dintr-un flux de lucru BIM.

Execuție – Date mai bune pentru construcții mai bune

Minimizați erorile lucrând cu modele BIM controlate calitativ și din informații întotdeauna corecte și actualizate.

Eliminați surprizele de pe parcursul execuției astfel putând focusa pe construcția sau fabricația reală.

Lucrând cu informații corecte, puteți fi siguri la planificarea resurselor și la procurarea materialelor, astfel proiectele dvs. se vor finaliza la termen și conform bugetului inițial.

Proiectare – Încredere în calitatea design-ului dvs.

Asigurați-vă că livrabilele dvs. sunt de cea mai bună calitate și eliberați-vă timpul de remedieri tardive.

Verificați conform cerințelor BIM și asigurați o geometrie și date constante, validate și garantate calitativ.

Comparați variante de proiect, coordonați și verificați coliziunile dintre diferitele modele. Beneficiați de toate avantajele oferite de IFC, OpenBIM și integrarea perfectă într-un CDE.

Construiți impecabil. Fără întreruperi. Asigurați-vă succesul, fără efort.

Încercați Solibri Office gratuit pe www.solibri.com/download-solibri-trial. Pentru informații adiționale, prezentări sau instruiri Solibri, vă rugăm vizitați www.solibri.ro.