//Scarile interioare, utilitate vs element de design interior

Scarile interioare, utilitate vs element de design interior

Planuiesti sa iti construiesti o casa cu etaj? Nu uita de scarile interioare!

Acestea nu sunt doar un element de care depinde intreaga constructie, ci si o componenta importanta de design care poate sa iti schimbe intregul aspect al casei. Acestea pot fi:

  • cu o rampa sau mai multe
  • cu trepte unite sau portante, spiralate sau drepte
  • cu o inclinatie mai mare sau mai mica

In functie de modelul pe care il alegi, materialele de constructie pentru scari sunt variate ca in orice alt capitol al constructiei casei. Ce e important de mentionat inainte sa cumperi materialele, este sa stii sigur in ce stil vei construi casa si cum se potrivesc elementele de decor intre ele.  Ca sa nu iti fie greu in materie de alegeri, iti recomandam sa centralizezi tot ce ti se pare atractiv intr-un document pe mail, iar atunci cand mergi la cumparaturi sa stii exact ce iti doresti.

Ca sa te poti inspira mai bine, iata cateva dintre ideile pe care ti le propunem ca sa te documentezi:

Scara, element de design interior

Nu uita de utilitate. Ce inseamna asta? Poti profita de spatiul pe care ti-l ofera scarile interioare pentru a avea si un spatiu in plus de depozitare. Fiecare coltisor este important si trebuie valorificat.

  • Ai posibilitatea sa transformi treptele in sertare – daca nu stiai unde sa depozitezi obiectele mici pe care nu le folosesti, acum ai aceste trepte la indemana. Le poti folosi exact cum sunt sertarele de la patul de dormitor.
  • Mai stii in filmele SF cand erau usi sau biblioteci secrete? Ei bine, acum poti avea si tu asa ceva la tine acasa in spatiul de sub scarile interioare. Este un element indraznet si care surprinde fiecare vizitator.
  • O alta varianta este sa folosesti spatiul pe post de debara in cazul in care ai si semineu acasa si iti poti depozita lemnele de foc.
  • Ultima propunere este sa folosesti acest spatiu pe post de pantofar si in acelasi timp si pe post de dulap pentru geci si paltoane pentru a nu ingreuna spatiul din casa cu un cuier inestetic.

La prima vedere, ai putea sa spui ca scarile interioare sunt doar un mod facil de a te deplasa intre etajele casei, insa acestea sunt extrem de importante intr-o locuinta. Si mai ales aspectul lor. Nu uita de modul cum decorezi casa pentru ca elementele sa corespunda intre ele si sa se integreze perfect in decor.

Autor: Bianca Vasut