Pentru vizionare gratuită accesați link-ul https://bit.ly/3bSPbZz.
Parteneri principali ai evenimentului sunt: Prysmian Group și Rockwool Romania.
Doi dintre lectorii care vor aborda temele cele mai importante legate de siguranța la incendiu a clădirilor sunt:
Constantin NISTOR – Chief Commercial Officer, Prysmian.
Dl. Constantin NISTOR are o experiență de 20 de ani în vânzări – cabluri de energie și de 5 ani se afă în funcția de Chief Commercial Officer Prysmian Romania. Din această poziție administreaza o echipa complexă, multiculturală care acoperă mai multe țări. Prin această prismă are acces la informații și moduri de operare din diferite piețe.
Prysmian are prezență în toate pietele Europei de Est, de la Polonia la Ucraina, având în portofoliu principalii actori în distribuția de energie.
Lucian LUMEZEANU – Manager Public Affairs & Public Relations la ROCKWOOL Romania
A acceptat invitația de a participa LIVE la Pria Fire Safety of Buildings Conference și de a dezbate mai multe teme legate de siguranța la incendiu a clădirilor.
Grupul ROCKWOOL, lider mondial în producţia de vată minerală bazaltică, a deschis prima sa fabrică din România, o investiție în valoare de 50 milioane euro. Aceasta are o capacitate de aproximativ 45.000 de tone pe an, fiind cea mai mare unitate de profil din țara noastră.
Fabrica este amplasată pe un teren de 30 de hectare, în parcul industrial Ploieşti West Park din localitatea Ariceștii Rahtivani, în apropiere de Ploiești.
Produsele ROCKWOOL, folosite în special pentru termoizolarea clădirilor, vor fi livrate cu preponderență pe plan local, România fiind una dintre cele mai mari piețe de izolații din Europa. O parte a producţiei va merge la export, în special în țări apropiate de România.
Printre temele principale din cadrul Pria Fire Safety of Buildings Conference vor fi:
- Cum îmbunătățim legislația de siguranța la incendiu?
- Ce s-a schimbat de la dezbaterea din cadrul PRIA Fire Safety of Buildings de anul trecut?
- Care e stadiul modificării normativului pentru siguranța la incendiu P118, Partea 1, care e vechi de 20 de ani?
- De la 1 iunie intră în vigoare mai multe modificări legate de avizele și autorizațiile de securitate la incendiu Ordinul 66/2020. Cum va fi aplicat?
De ce este nevoie astăzi să abordăm siguranța împotriva incendiilor clădirilor?
Pentru că modul nostru de viață s-a schimbat. Societatea se schimbă, tehnologia se schimbă, nevoile noastre se schimbă.
Aceasta înseamnă că și casele noastre și clădirile de birouri, școlile, sălile de concerte, pub-urile etc, se schimbă:
- Trăim și muncim în clădiri din ce în ce mai înalte
- Folosim noi produse și metode de construcție atât pentru casă cât și pentru birouri, școli, grădinițe, săli de sport, stadioane, săli de concerte
În consecință, comportamentul focului se schimbă. În 1950, o cameră era cuprinsă de flăcări în 25 de minute. Acum e nevoie doar de 3 minute.
În România mor aproximativ 200 de persoane din cauza focului și alte 600 sunt spitalizate în fiecare an. Știm că natura clădirilor se schimbă: industria construcțiilor dezvoltă noi soluții inovatoare pe care regulamentul și regimurile de testare existente nu le-au depășit.
Tot în cadrul evenimentului, vor mai lua cuvântul:
- Mircea FECHET – Secretar de Stat, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor
- Arh. Florin ENACHE– Coordonatorul Proiectului #BETTER/Coordonatorul GL P118 – 2015, OAR
- Irinel GHEORGHE – Vicepreședinte, FPSC
- Mihai MEREUȚĂ – Președinte, Liga Habitat
- Mihai MOIA – Consilier, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor
Cum facem clădirile din România mai sigure la incendiu?
Modificăm drastic modul în care construim și totuși regulamentele nu sunt actualizate periodic pentru a reflecta aceste schimbări.
La acest eveniment vor participa: reprezentanți ai MDRAP, MAI, ISU, experți in domeniul incendiilor, pompieri, asociații europene dar și din România, companii internaționale din diferite sectoare precum: dezvoltatorii imobiliari, lanțuri de supermarketuri, de hoteluri, depozite logistice, producătorii de materiale, camere de comerț și ambasade, ONG-uri si asociatii de proprietar, reprezentanți ai Parlamentului și Senatului, arhitecți, investitori, asiguratori, bănci, avocați și reprezentanți ai mass-mediei.
Pe de altă parte, eficiența energetică a clădirilor devine o necesitate în Europa, pentru a reduce facturile la încălzire și răcire a imobilelor, pentru confort dar mai ales pentru reducerea emisiilor de carbon care produc încălzirea globală. 75% dintre imobilele din Uniunea Europeană au nevoie de eficientizare energetică și trebuie luate măsurile necesare pentru creșterea siguranței la incendiu. Clădirile verzi și automatizarea sunt un alt subiect extrem de important pe agenda europeană. Ministerul Mediului dă startul programului Casei Eficiente Energetic și nu numai.
Veți avea ocazia să interacționați cu cei mai importanți lectori din domeniu dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleși subiecte ca și voi, de a afla cum pot vă ajuta consultanții juridici, de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs. Exemplele, studiile de caz și noutățile vor fi adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfăsurați.
PRIAevents este recunoscută de multă vreme ca o platformă independentă, și echidistantă de discuții despre cele mai importante teme, despre schimbări legislative, politici în toate sectoarele economiei și mai ales în healthcare.
Conferințele PRIAevents aduc în atenție cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass – mediei.
Mai multe detalii despre agenda evenimentului PRIA Fire Safety of Buildings Conference şi modalități de înscriere pentru participare puteți găsi pe https://priaevents.ro.
Pentru vizionare gratuita accesati link-ul https://bit.ly/3bSPbZz.