//Panouri Termoizolante LEAD by TeraSteel

Panouri Termoizolante LEAD by TeraSteel

TeraSteel vine în întâmpinarea clienților cu un nou tip de panou sandwich termoizolant. Panoul LEAD, de perete sau acoperiș, este fabricat cu tehnologia V PLUS PERFORM de la DOW Chemical, un nou tip de spumă poliuretanică, care îi oferă noi proprietăți, superioare panourilor sandwich termoizolante produse până acum. Acesta reprezintă soluția ideală pentru clădirile moderne, care cer noi nivele de performanță în ceea ce privește SUSTENABILITATEA, IZOLAREA TERMICĂ, SIGURANȚA ÎMPOTRIVA INCENDIILOR precum și O MAI MARE LIBERTATE DE DESIGN PENTRU ARHITECȚI.

Ce beneficii oferă noul panou termoizolant LEAD?

1. Sustenabilitate

Noua tehnologie V PLUS PERFORM poate ajuta ca proiectul dumneavoastră să obțină certificare LEED sau BREEAM.

2. Rezistență superioară la incendiu

În situație de incendiu, panoul LEAD, cu noua tehnologie V PLUS PERFORM oferă rezistență superioară în comparație cu celelalte panouri termoizolante existente pe piață, fabricate cu miez de PUR sau PIR. Tehnologia de izolare V PLUS PERFORM, de la DOW Chemical, este fabricată cu ciclopentan și nu include halogen. Îi oferă panoului LEAD următoarele caracteristici:

  • Reacție superioară la foc
  • Euroclass B-s1, d0
  • Rezistență la foc: 30 min
  • Asigură obținerea certificării FM 4880/4881

3. Rezistență sporită la factori externi

Fabricate cu foi din oțel cu protecție GreenCoat (de la SSAB), noile panouri LEAD oferă de asemenea rezistență mărită la coroziune, la radiații UV, dar și împotriva zgârieturilor.

4. Reducerea amprentei de carbon

Protecția GreenCoat este o protecție pe bază de bio-tehnologie, care folosește ulei suedez de rapiță în loc de combustibili fosili tradiționali. Amprenta de carbon a clădirilor construite cu noile panouri LEAD este astfel mult redusă.

5. Eficiență energetică superioară

Datorită noii tehnologii de izolare, V PLUS PERFORM, panoul LEAD oferă un coeficient de transfer termic cu 20% mai bun decât al celorlalte panouri cu miez de PUR sau PIR existente pe piață. Astfel, cei care aleg soluția oferită de către TeraSteel vor putea înregistra costuri cu până la 20% mai mici în ceea ce privește consumul de energie, în comparație cu media pieței.

Panoul LEAD atinge un nou nivel de performanță, cu lambda = 18 mW/mK

6. Libertate de design

Puterea mărită de izolare permite ca panourile LEAD să ofere performanțe cel puțin la nivelul celorlalte panouri cu miez de PUR sau PIR existente pe piață, având în același timp o grosime mult mai mică. Această trăsătură vine în ajutorul arhitecților, care vor putea beneficia de o libertate mai mare de design. 

7. Optimizarea costurilor

Noul panou LEAD nu ajută doar la reducerea cu până la 20% a costurilor cu consumul de energie, în comparație cu media pieței, ci oferă și posibilitatea de refolosire. De asemenea, greutatea redusă a panourilor face posibilă reducerea costurilor cu transportul acestora. Costurile cu mentenanța și costurile operaționale sunt și ele reduse.

Mai multe detalii pe: https://www.terasteel.ro/lead/lead-terasteel