//Noile tendinte de protectie perimetrala a cladirilor inalte

Noile tendinte de protectie perimetrala a cladirilor inalte

Doka Romania vine in intampinarea necesitatii de siguranta in lucru prin furnizarea pe piata locala a plasei de protectie Doka. Aceasta este fabricata in conformitate cu legislatia europeana EN 1263-2 Tip T, fiind cel mai des utilizat tip de plasa la nivel international.

Una din cauzele principale de accident mortal in domeniul constructiilor o reprezinta caderea obiectelor de la inaltime. Rolul plasei de protectie Doka este de a preveni accidentele cauzate de caderea necontrolata a obiectelor de la inaltime. Fiind amplasata la exteriorul cladirii, protejeaza atat lucratorii ce se afla la nivele inferioare plasei, cat si persoanele aflate in proximitatea cladirii in lucru.

Cele doua lungimi ale plasei de protectie (4,00m si 6,00m) confera sistemului versatilitate in utilizare (acesta putand fi amplasat pe diverse tipuri de cladiri), dar si o protectie optima prin latimea generoasa de 3,10m. Cele trei straturi ale plasei asigura protectie impotriva particulelor de mici dimensiuni, cat si a altor materiale care pot sa cada de la inaltime.

Prin tratarea plasei de protectie contra radiatiilor UV si fabricarea elementelor metalice din aluminiu se obtine o durata de utilizare extinsa, dar si o greutate relativ redusa per sistem. In plus, plasele de Protectie Doka sunt usor de utilizat si versatile, putandu-se adapta usor la diverse structuri si inaltimi de nivel.

Primele cereri pentru acest sistem au venit din partea firmelor Kesz Constructii Romania si Metal Hammer Bau, inca de anul trecut.

Livrarile in Romania au fost deja realizate catre santiere, respectiv Metal Hammer Bau (ISHO Timisoara), Confrasilvas (cladirea Ana Tower din Bucuresti), Magnum Construction si Kesz Constructii Romania (ONE Mircea Eliade, Bucuresti).

In toate aceste santiere, sistemul Doka a obtinut un feedback pozitiv, plasele urmand a fi utilizate si in alte proiecte. Usurinta la montaj, confortul in lucru si protectia conferita de plasa de protectie sunt avantajele pe care aceasta le ofera clientilor.

In Romania, Doka este prezenta de peste 20 de ani si a contribuit la realizarea a numeroase proiecte rezidentiale si comerciale, de infrastructura, precum si constructii industriale. Portofoliul DOKA cuprinde o gama variata de sisteme de cofrare, de la cele uzuale pentru cofrarea peretilor si planseelor, la cele speciale care cuprind cofraje cataratoare si auto-cataratoare, precum si solutii pentru tuneluri, baraje, poduri.

Reprezentantii Doka sunt pregatiti sa ofere consultanta clientilor in fiecare faza a proiectului de cofrare.