//Modul în care senzorii ajută lucrătorii în construcții să fie în siguranță în pandemie

Modul în care senzorii ajută lucrătorii în construcții să fie în siguranță în pandemie

Asigurarea siguranței la locul de muncă nu este ușoară nici măcar în cele mai bune momente. Odată cu pandemia, a apărut un nou set de provocări. Firmele de construcții care redeschid șantierele în urma pandemiei Covid-19 trebuie să ia măsuri de precauție suplimentare pentru a preveni și a reduce răspândirea Covid-19.

Acestea stabilesc zone de lucru, separă angajații și numesc ofițeri de management al siguranței (SMO) pentru a impune distanțarea și alte măsuri de siguranță. Unele companii au introdus ajutoare vizuale, cum ar fi căști și hamuri în diferite culori pentru diferitele zone de lucru pentru a pune în aplicare noile cerințe de siguranță.

Dar firma de inginerie și construcții Boustead Projects E&C Pte Ltd a considerat că trebuie să existe o modalitate mai bună și mai rentabilă. Acesta a valorificat platforma Open Innovation Authority (OIP) a Infocomm Media Development Authority pentru a găsi un partener tehnologic cu expertiză care să ajute la rezolvarea acestei noi provocări pentru sectorul construcțiilor în noua normalitate.

www.businesstimes.com.sg

Prin intermediul OIP, compania a fost asociată cu firma de senzori TraceSafe Asia Pacific. Împreună, companiile au dezvoltat SafeSite, un nou sistem digital care utilizează dispozitive electronice de monitorizare, cunoscute și sub numele de tags (etichete), pentru a urmări automat mișcările lucrătorilor în cadrul șantierelor, asigurând conformitatea cu liniile directoare de siguranță și facilitând urmărirea contactelor atunci când este necesar.

Prin integrarea datelor de gestionare a forței de muncă, cum ar fi expunerea la risc a angajaților la Covid-19 și numărul de lucrători sănătoși la fața locului la un anumit moment, sistemul de urmărire a siguranței SafeSite asigură monitorizarea în timp real și permite un răspuns rapid pentru a preveni transmiterea virusului la locul de muncă.

Util dincolo de pandemie

Sistemul SafeSite va fi util chiar și după trecerea pandemiei, spune dl Howard How, director de mediu, sănătate și siguranță la Boustead Projects.

„Am putea acoperi zone geografice restricționate și putem folosi etichetele pentru a avertiza supraveghetorii de șantier și lucrătorii cu privire la accesul neautorizat. Am putea, de asemenea, să protejăm zonele care prezintă riscuri mai mari de siguranță și să folosim etichetele pentru a-i atrage pe lucrători și a-i determina să fie mai atenți atunci când intră în aceste zone ”, notează el.

„SafeSite poate fi utilizat pe șantier pe scară largă și poate îmbunătăți industria pe termen lung”.

Cum funcționează sistemul SafeSite

Lucrătorilor li se oferă dispozitive electronice de monitorizare, cunoscute și sub numele de tags, care pot fi purtate pe căști. Etichetele ar emite semnale sonore și ar vibra în cazul în care s-ar apropia prea mult unul de celălalt și ar încălca regulile de distanțare în condiții de siguranță.

Etichetele funcționează, de asemenea, cu scanere cu infraroșu existente și alte tehnologii de senzori pentru a înregistra temperatura lucrătorilor, pentru a detecta dacă poartă măști și alte echipamente de protecție personală, precum și pentru a alerta supraveghetorii cu privire la infracțiuni.

Boustead Projects testează SafeSite cu 50 de angajați la un singur șantier din noiembrie. Cu prototipul care funcționează fără probleme, compania lucrează cu TraceSafe la o a doua iterație a etichetei, care va fi mai mică și poate fi purtată nu doar pe cască, ci și pe încheietura mâinii sau pe uniformă.