//Lipsa infrastructurii în România și efectele ei asupra economiei

Lipsa infrastructurii în România și efectele ei asupra economiei

România se confruntă cu lipsa autostrăzilor și a drumurilor de bună calitate, cu 3 din 4 români nemulțumiți de infrastructura țării, conform unui sondaj Ipsos din iunie 2019. Acest raport îi plasează pe români in topul  “celor mai nemulțumiți (cetateni) de infrastructura (țării) lor.” Acesta situație nu are impact numai asupra rezidenților și vizitatorilor României, ci și asupra economiei și afacerilor, dovadă că austostrazile “reprezintă principala prioritate pentru investiții” în România (Ipsos, 2019).

Un articol publicat de Ziarul Financiar în luna iunie 2020 îl cita pe Radu Lăzăroiu, directorul general al Romaqua Group, care susținea că dezvoltarea infrastructurii de orice tip, rutieră, feroviară și gaze naturale este una extrem de importantă pentru a asigura creșterea companiilor pe piață locală. Acesta menționa problemele pe care le intampina grupul de afaceri pe teritoriul României, principala dificultate fiind lipsa drumurilor și autostrăzilor, ceea ce duce la îngreunarea transportului de bunuri.


Într-un alt articol, Ziarul Financiar adăuga faptul că România se afla pe ultimele locuri în Europa în ceea ce privește numărul de autostrăzi. Important totuși de menționat este ca “România face paşi timizi către dezvoltarea infrastructurii”, cu investiții în infrastructură de 2,6 mld lei în 2019, o creștere de 19% de la an la an.

Potrivit Guvernului României, în iunie 2020, premierul Ludovic Orban recunoaștea prioritatea investițiilor în infrastructură, motivate de o dorința de a moderniza și a crește standardul de viață al cetățenilor. În schimb, unul dintre obstacolele cu care se confruntă Guvernul României în infrastructură este lipsa unor companii de construcție profesionale, care să respecte timpul și bugetul alocat proiectelor.  Acestea fiind spuse, România are nevoie de timp și de oameni de calitate pentru a ridica țara la nivelul Uniunii Europene.

Avand drept considerent această situație, Urbicon Group are intenția de a schimba și inova industria construcțiilor de infrastructură drumuri și poduri, prin lucrări de cea mai înaltă calitate și siguranță, livrate la timp.

Cu ajutorul experienței echipei, Urbicon Group este capabil să livreze construcții de infrastructură drumuri și poduri la termen, de o calitate superioară, care rezistă în timp. Urbicon investește în pregătirea specialiștilor și dă atenție selecționării furnizorilor și a materialelor folosite, pentru a executa lucrări de o înalta calitate.

Construcția infrastructurii de drumuri și poduri este esențială în dezvoltarea națională și regională. Făcând parte dintr-o firma nou înființată, dar cu ambiții mari, echipa Urbicon este mândra să contribuie la succesul și prosperitatea celor din jur.

Surse: zf.ro, gov.ro, zf.ro si ipsos.com