//100 de ani de la nașterea lui Oskar Lapp, fondatorul grupului LAPP

100 de ani de la nașterea lui Oskar Lapp, fondatorul grupului LAPP

Inventator extraordinar și un om de afaceri dedicat – Oskar Lapp (1921-1987), fondatorul grupului LAPP ar fi împlinit 100 de ani pe 20 martie 2021. Împreună cu soția sa, Ursula Ida Lapp, a pus bazele unei companii cu renume mondial care reprezintă și astăzi un jucător important în tehnologia de conectare .

Oskar Lapp a inventat primul conector rectangular industrial și primul cablu fle­xibil pentru forţă și comandă produs în serie, ÖLFLEX®. În 1959, pe baza acestei inovaţii, lua fiinţă compania germană LAPP. Oskar Lapp a fost primul antreprenor care a transformat un produs industrial în brand. Astăzi, ÖLFLEX® este recuno­scut în întreaga lume pentru flexibilitatea cablurilor sale și rezistenţa lor la ulei. Ulterior, au apărut și alte branduri ale grupului, UNITRONIC®, HITRONIC®, SKINTOP®, SILVYN®, EPIC®, ETHERLINE® și FLEXIMARK®.

Cu peste un milion de clienţi care au încredere în LAPP, îi datorăm lui Oskar Lapp recunoștinţă pentru formula cu care am înregistrat acest succes. El a fost cel care, de la început, a fost conștient de importanţa pe care o au fiabilitatea și calitatea unui produs, a crezut în inovaţie și a optat pentru ofertarea soluţiei complete, aspecte care au condus la stabilirea unor parteneriate de lungă durată cu clienţii.

Astăzi, în calitate de furnizor de soluţii de conectare, LAPP are 4575 de angajaţii în întreaga lume.

Fără Oskar Lapp, grupul nu ar fi existat. Continuăm să ducem mai departe munca lui, păstrând valorile care stau la baza brandului LAPP.

Intrați pe www.lapp.ro, secțiunea noutăți, pentru a citi și mai multe despre viața lui Oskar Lapp un model pentru mediul antreprenorial.