//Inovație în domeniul construcțiilor: Cum a fost creat noul panou sandwich sustenabil?

Inovație în domeniul construcțiilor: Cum a fost creat noul panou sandwich sustenabil?

Inovația proiectată de Metsä Wood și de partenerii săi combină betonul cu LVT Ketro- Laminated Veneer Lumber.

Combinând betonul și Kerto LVL, panoul sandwich hibrid de perete oferă o modalitate ușoară de a înlocui elementele din beton. Acesta este un element deosebit de popular găsit în clădirile rezidențiale cu mai multe etaje din țările nordice. Panoul Metsä Wood poate fi utilizat în clădiri rezidențiale, de birouri sau industriale cu mai multe etaje.

Jussi Björman , director la Metsä Wood a declarat: „Construcția hibridă ajută la creșterea ponderii lemnului pentru a construi clădiri mai sustenabile în mod eficient. Această dezvoltare este efortul nostru de a sprijini industria construcțiilor”.

Metsä Wood a colaborat cu JM-Rakenne Oy, Peikko Oy și Arkta-Reponen Oy pentru a proiecta panoul de perete sandwich hibrid care este setat să îmbunătățească sustenabilitatea în construcții, iar potențialul său global este imens.

De asemenea, Björman a adăugat: „Metsä Wood lucrează în prezent cu companii europene și australiene pentru a produce idei similare care se potrivesc modului local de construcție”.

Abordarea sustenabilității în industria construcțiilor

Există o nevoie acută de soluții mai sustenabile în construcții; astfel încât industria cauzează 30% din toate emisiile de CO2.

„Deoarece Kerto LVL este un material ușor, elementele de perete hibrid vor fi mai rapid de produs în fabrică și chiar și emisiile CO2 cauzate de transport vor scădea datorită încărcăturii mai ușoare”, a adăugat Björman. Acesta a subliniat, de asemenea, că sunt necesare soluții de construcții noi, ușor de produs, pentru a transforma industria într-o direcție mai sustenabilă.

Scopul Metsä Wood a fost de a proiecta un element practic, ușor de produs și de utilizat în construcții. Primele elemente de perete sandwich hibrid au fost produse la fabrica Lipa-Betoni din Pieksämäki, Finlanda.

Sursă: constructionglobal.com