//Hamilton la 10 ani în România: Deschiderea hubului global de dezvoltare software în Timișoara

Hamilton la 10 ani în România: Deschiderea hubului global de dezvoltare software în Timișoara

Hamilton Central Europe, parte a grupului Hamilton, a deschis cu mândrie porțile noului hub global de dezvoltare software în Timișoara, marcând astfel un pas important în avansul tehnologic și inovarea în domeniul manipulării lichidelor utilizate în spitale, laboratoare și instituții de cercetare la nivel mondial.

Situat în clădirea United Business Center 0 din Iulius Town, acest hub reprezintă o realizare remarcabilă pentru Hamilton, un lider global în știința vieții, dispozitive medicale și automatizarea laboratorului. Inaugurarea a avut loc pe 20 septembrie 2023, la mai puțin de jumătate de an de la anunțul inițial al investiției.

Cu o suprafață de aproximativ 500 de metri pătrați, noul hub este dotat cu spații moderne de birouri și un laborator de testare a software-ului Hamilton Venus. Acest software, dezvoltat în colaborare cu echipele din Reno (Nevada, SUA) și Bonaduz (Graubünden, Elveția), permite programarea și controlul instrumentelor automate de manipulare a lichidelor, precum Hamilton STAR, STAR V, VANTAGE și Nimbus.

Ciprian Ractei, Director General Hamilton Central Europe, a exprimat entuziasmul pentru această investiție, subliniind rolul esențial al noului hub în contribuția la misiunea Hamilton de a inova pentru a îmbunătăți viața oamenilor. În plus, Ractei a subliniat că această inaugurare marchează un moment special, având în vedere aniversarea celor 10 ani de activitate a Hamilton în România.

Noul centru de dezvoltare va juca un rol crucial în consolidarea ofertei de software pentru clienții Hamilton. Proiectul a adunat specialiști remarcabili în dezvoltarea de software, sub conducerea lui Jean-Claude Lugeon, Senior Project Leader la Hamilton Bonaduz AG, care a exprimat așteptarea sa în legătură cu colaborarea cu echipele talentate din Timișoara.

Divizia de Robotică a grupului Hamilton se distinge ca un inovator de top în automatizarea laboratoarelor, producând instrumente automate de manipulare a lichidelor utilizate în diverse domenii, de la științe biologice la științe analitice. Software-ul Venus, dezvoltat în noul hub global, optimizează tehnologia de pipetare MagPip, îmbunătățind viteza și precizia manipulării.

SURSA ARTICOL