//128 de proiecte și 1.05 miliarde de lei investite în reabilitarea blocurilor în Suceava

128 de proiecte și 1.05 miliarde de lei investite în reabilitarea blocurilor în Suceava

Conform datelor prezentate de Victa.ro, în ultimele 12 luni, s-au înregistrat peste 128 de proiecte de renovare energetică a blocurilor și a ansamblurilor rezidențiale în județul Suceava. Astfel, s-au creat oportunități semnificative pentru companiile de construcții și de reabilitare termică.

Acestea necesită utilizarea polistirenului expandat și extrudat în procesul de reabilitare termică. Aceasta reflectă tendința crescândă de a utiliza acest material datorită calităților sale excelente de izolare termică, a versatilității, dar și a prețului accesibil în proiectele de construcție și renovare. Valoarea totală a proiectelor este de 1.05 miliarde de lei, fiind vorba despre o suprafață a lucrărilor de 570.551 mp.

Din cele 127 de proiecte, Victa.ro dezvăluie că 124 sunt dedicate construcției de noi clădiri rezidențiale, în timp ce doar 3 se află în stadiul de reabilitare. Această discrepanță semnificativă subliniază accentul pus pe dezvoltarea urbană și extinderea infrastructurii locative.

Proiecte de reabilitare termică a blocurilor din zona centrală a Sucevei

Un exemplu concret care evidențiază importanța reabilitării termice în județul Suceava este proiectul recent semnat de primarul Ion Lungu. Acesta nu doar urmărește modernizarea estetică a clădirilor, ci și își propune să îmbunătățească eficiența energetică și să contribuie la reducerea impactului asupra mediului.

Primarul Ion Lungu a semnat contracte pentru reabilitarea mai multor blocuri din zona centrală a Sucevei, cu o investiție de 7,3 milioane de euro.

Proiectul vizează renovarea energetică a clădirilor rezidențiale multifuncționale, inclusiv blocuri precum Bloc 6, Bloc 2 A și B, și Bloc 4 Hotel. Documentația proiectului va fi discutată în ședința Consiliului Local, iar valoarea totală a proiectului, cu TVA inclus, este de aproximativ 36.121.116,81 lei.

Lucrările propuse includ reabilitarea acoperișului, intervenții la elementele nestructurale, reabilitare termică și intervenții la instalații.

Companiile care investesc în acest domeniu și oferă soluții eficiente de reabilitare termică, inclusiv utilizarea polistirenului expandat/ extrudat, pot să beneficieze de această creștere a pieței și să contribuie la crearea unui mediu de locuit mai confortabil și mai sustenabil în România cu ajutorul Victa.ro – singura asistentă virtuală de ofertare la șantiere.

Sursa articol: https://victa.ro și https://constructfocus.ro