//Folii de difuzie performante de la MASTERPLAST

Folii de difuzie performante de la MASTERPLAST

Folia pentru acoperis are rol de protectie impotriva umezelii, care poate patrunde sub invelitoare din exterior, in conditii de vreme severa, sau de jos, din interiorul cladirii. Diferentele de temperature si izolatia defectuoasa fac ca in sezonul rece sa apara condensul la acest nivel, cu efecte asupra intregului sistem de acoperis asupra calitati locuirii.

De asemena, folia impedica patrunderea prafului sub invelitoare, catre termosistem si catre interiorul locuintei. Materialul invelitorii, tipul de ventilatie si tehnica de montaj influenteaza comportamentul in timp al foliei, de aceea grupul MASTERPLAST si-a diversificat portofoliul de produse cu mai multe variante adaptate.

Din oferta MASTERPLAST, care are o experienta de peste 10 ani pe acest tip de material, va prezentam MASTERMAX PREMIUM.

Folia de difuzie este acea folie care are un coeficient de difuzie al vaporilor SD≤ 0,3m.

Coeficientul de difuzie al foliilor, conform normativelor UE, este indicat de Sd, cu unitate de masura in metri. Un coeficient de difuzie al vaporilor de 0,3 m inseamna ca prin materialul evaluat vaporii vor patrunde la fel de usor ca prin 0,3 m de aer (este o permebilitatea foarte ridicata). Folia de difuzie va avea o valoare mai mica, desigur, dar ea trebie sa fie cat mai permeabila la vapori, reusind in acelasi timp sa opreasca apa in stare lichida.

Folia poate fi in contact direct cu termoizolatia, nu este necesar un canal de ventilatie intre folie si termoizolatie, dar pe partea inferioara a taremoizolatiei se recomanda sa folosim o bariera de vapori sau o folie inteligenta.

Durabilitatea foliei

Durata de viata a foliei depinde de temperaturile ridicate si razele UV- acestea influenteaza rezistenta la rupere in timp, care se reduce.

Durabilitatea unei folii mai depinde si de modul in care se pune in opera folia, dar si de caracteristicile tehnice ale sistemului creat.

Caracteristici esentiale
• Permeabilitate la vapori sub 0,3m
• Clasa de reactia la foc – Euroclassa “E”
• Rezistenta la temperaturi ridicate: produsul trebuie sa treaca testul de 3 saptamani in regim deschis (sunt producatori care declara rezistenta de numai cateva zile)
• Rezistenta UV: testul de 2 saptamani
• Timpul de montare al invelitorii: se va recomanda de catre producatorul foliei
• Caracteristici mecanice: rezistenta la rupere si rezistenta la sfasiere

Date tehnice100150/150 SA2
Folie de difuzie tristratPP+membrana speciala+PPPP+membrana speciala+PP
Lungime sul50m50m
Lăţime sul150cm150cm
Greutate100g/m2 (±)5%150g/m2 (±)5%
Clasă de reacţie la focEE
Permeabilitate la vapori (Sd)0,02 m0,03 m
ImpermeabilitateW1W1
Rezistenţă la rupere (Long/Transv)230N/5cm / 220N/5cm310 N/5cm / 300 N/5cm
Alungire (Long/Transv)~60 % / ~40 %55 % / 35 %
Rezistenţă la sfâșiere (Long/Transv)90 N / 100 N190 N / 200 N
Rezistenţă la temperatură(+)120°C(+)120°C
Stabilitate UV3 luni3 luni

Masterplast Grup International

Compania Masterplast si-a inceput activitatea in 1997 in Ungaria, la momentul actual avand subsidiare in 8 tari si peste 1000 de angajati, din care peste jumatate in productie. Datorita celor 6300 de parteneri, poate asigura o distributie rapida pe tot continentul pentru aproape 2000 de produse. Unitatile de productie din Ungaria, Serbia si Ucraina ofera solutii complete pentru termo-, hidro- si fonoizolare, sisteme de acoperis, structuri de gipscarton si o serie de accesorii pentru constructii, respectand cele mai stricte reglementari de control al calitatii. Cele mai importante grupe de produse sunt termoizolatiile si foliile de acoperis.

Masterplast comercializeaza peste 120 milioane mp de plasa de fribra si 60 milioane mp de folii de acoperis.