//#jurnaldepandemie: „Noi toti putem diminua impactul prin actiuni ce ne scot din zona de confort, prin adaptarea imediata la situatiile noi aparute” – We Stop Fire

#jurnaldepandemie: „Noi toti putem diminua impactul prin actiuni ce ne scot din zona de confort, prin adaptarea imediata la situatiile noi aparute” – We Stop Fire

Solutii de protectie impotriva incendiilor pasive pentru profesionisti. – Echipele WE STOP FIRE lucreaza permanent impreuna pentru a va oferi solutiile tehnice adaptate proiectului dvs., pentru gestionarea lucrarii si pentru a respecta calendarul, costurile si calitatea. Cum ii afecteaza starea actuala? Am aflat de la dl Costin Vatajelu – director general WE STOP FIRE.

Cum credeti ca va impacta aceasta criza industria in care dvs. activati?

Incep prin a defini, din punctul de vedere al WE STOP FIRE, vremurile: serviciile noastre sunt EXACT pentru o posibila situatie de criza majora prin care va trece cladirea, criza provocata de incendiu, iar ceea ce realizam noi va reduce mult impactul acestuia asupra cladirii, implicit asupra oamenilor.

Asadar e o situatie de criza la care trebuie sa raspundem in aceeasi masura in care termoprotectiile cladirii raspund cand este nevoie de ele, adica prompt si cu efect imediat. Avem nevoie de raspuns deoarece industria in tot ansamblu ei va fi in aceeasi situatie de criza.


Impactul in constructii va depinde cel mai mult de durata acestei crize si de evolutia acesteia; dar daca doar vom sta in asteptare fara sa inceapa fiecare dintre noi sa actioneze, atunci impactul va fi mult mai mare si cu probabilitate foarte crescuta de aparitie. Asadar noi toti putem diminua impactul prin actiuni ce ne scot din zona de confort, prin adaptarea imediata la situatiile noi aparute.

Care sunt principalele masuri pe care le-ati luat la WE STOP FIRE in aceasta perioada pentru a duce mai departe afacerea?

In primul rand masurile imediate aplicate deja vizeaza echipele de lucru, protejarea lor fiind esentiala: bineinteles, toate masurile de protectie individuala recomandate de specialisti dar si extinderea acestor masuri chiar si asupra utilajelor si echipamnetelor de lucru (dezinfectia zilnica a acestora). In al doilea rand, aplicam distantarea sociala si in cadrul santierelor in care activam; mai exact, cautam impreuna cu Antreprenorul General sa gasim solutii pentru a executa lucrarile fara a fi mai multe echipe de lucru in aceeasi zona si in acelasi timp (de exemplu, instalatori, electricieni, finisori, vopsitori in aceeasi incapere, in acelasi timp). Acest tip de masura ar trebui luat pe termen lung, chiar ar putea fi reglementat prin legislatia din domeniu, deoarece va ajuta enorm in cazul in care aceasta criza sanitara se prelungeste, sau mai mult, va trebui sa traim cu ea de acum incolo.

Deoarece toti cei implicati intr-un proiect de constructii sunt afectati, luam masuri ce ajuta de asemenea continuitatea proiectelor aflate in derulare: re-esalonarea platilor si incasarilor chiar daca cash-flow ul imediat al proiectului nu a fost afectat, optimizarea solutiilor tehnice prin propunerea de alternative tehnice, optimizarea pierderilor tehnologice.

De asemenea in partea de ofertare si propuneri tehnico-economice pentru proiectele viitoare, includem minim doua solutii tehnice adaptate pe cerintele proiectului, actiune ce poate stimula Beneficiarul/Antreprenorul General sa continue investitiile avand alternative adaptate pe bugete noi si pe cerinte noi ale pietei. Chiar daca nu investesc acum, chiar daca amana investitiile aratam ca avem solutii tehnice adaptate noilor nevoi si cerinte si consolidam increderea in antreprenorii din domeniu.

Bineinteles, configuratia economiei in tot ansamblu ei va hotari daca vor continua investitiile sau nu, dar noi, antreprenorii din industrie prin actiunile noastre cream increderea ca aceasta ramura a economiei poate merge mai departe adaptata la noua situatie de criza, situatie ce poate deveni permanenta.

In ce proiecte sunteti implicati in aceasta perioada?

Avem proiecte in mare masura din domeniul industrial dar si rezidentiale;

Finalizam un proiect de Fabrica produse zaharoase din Slobozia, proiect cu structura metalica la care aplicam protectii termice cu vopsitorii termospumante si cu mortare de torcretare; am propus alternative tehnice, in functie de cerintele sanitare din incaperea/zona respectiva. De asemenea suntem in ultima etapa pentru Hala ansamblare si depozitare pompe, beneficiar fiind WILO Romania, proiect aflat in Otopeni, jud Ilfov. Aici am aplicat o varietate mare de solutii tehnice, in functie de tipul de element ce necesita protectie termica, in functie de zona dar si in functie de cerintele estetice ale proiectului din zona respectiva.

Avem in lucru si protectii termice ale golurilor tehnologice si etansari ale trecerilor instalatiilor, pentru cateva magazine Kaufland din zona de Sud a Romaniei.

Ce cititi in aceasta perioada?

Am terminat de citit Arta Razboiului a lui Niccolo Machiavelli. Gasesti multe raspunsuri in aceasta la intrebari ce par contemporane dar care de fapt exista dintotdeauna in mintea oamenilor, mai ales in situatii de cotitura, de criza. Asta confirma ca istoria intodeauna se repeta, doar contextul si personajele fiind altele.

Bineinteles, citesc articole legate de evolutia crizei sanitare, caut informatii legate de investitiile in constructii. In fiecare dimineata incerc sa vad ce s-a schimbat in bine fata de ieri in societate si in industrie.

Ce faceti pentru a va tine moralul ridicat? Dar pe al angajatilor?

Chiar daca suna cliseistic, ma gandesc tot timpul ca in orice problema trebuie sa gasesc oportunitatea, aceasta existand eu trebuind doar sa o gasesc.

Daca am moralul ridicat si cei din echipa mea capata aceeasi stare. Asadar reusesc sa tin moralul sus prin atitudine, prin actiuni concrete (unele descrise anterior) ce dezvaluie ca am de gand sa ramanem si sa luptam pentru succesul nostru.