//Evenimentele Alukönigstahl Echoes & Up au atras atenția arhitecților și fațadierilor din Cluj și București

Evenimentele Alukönigstahl Echoes & Up au atras atenția arhitecților și fațadierilor din Cluj și București

Evenimentele noastre Echoes & UP au avut loc săptămâna trecută. Echoes pentru că s-au dorit ecouri ale expoziție BAU 2023. Și UP pentru că am prezentat o serie de concepte și măsuri pentru dezvoltarea construcțiilor într-o direcție sustenabilă, anume reducerea amprentei de carbon. 

 Am avut plăcerea să ne întâlnim la Cluj și București cu numeroși arhitecți, fațadieri și project manageri interesați de soluțiile efective, practice pentru realizarea dezideratelor din Green Deal-ul european.

Tema principală a evenimentului, decarbonizarea construcțiilor, a fost abordată din două puncte de vedere, al constructorului și al furnizorului de soluții, dar concluzia a fost că este posibil, cu metode precise, efort colectiv și cu implicare, să atingem în viitor dezideratele decarbonizării construcțiilor.

Invitatul nostru, Marius Șoflete, se prezintă și este cunoscut ca inginer constructor, proiectant specializat de case pasive, dulgher de ocazie și creator de conținut online, căruia ii plac cifrele, diagramele și formulele, dar la fel de mult îi place lemnul și construcțiile sustenabile.  În prezentarea sa, a subliniat legătura între acțiunile necesare pentru atingerea standardului de construcție NZEB și controlul emisiilor de carbon. Pe scurt, cei patru pași sunt: termoizolarea casei, alegerea ferestrelor și montajul lor corect, utilizarea unor instalații care economisesc  energie și instalarea unor sisteme producătoare de energie. 

Noi, compania Alukönigstahl, ca furnizor de soluții și sisteme arhitecturale, îi însoțim pe partenerii noștri pe drumul către un viitor neutru din punct de vedere al emisiilor de CO₂.

Cu Schüco Carbon Control, venim în ajutorul arhitecților, constructorilor, operatorilor și investitorilor să îndeplinească cerințele legale din ce în ce mai mari și cerințele de sustenabilitate cerute de clienți, să găsească soluții competitive, adaptate cu precizie, pentru licitații din ce în ce mai complexe! 

Schüco Carbon Control face controlabilă decarbonizarea anvelopei clădirii. Principiul modular permite reducerea la minimum a emisiilor de CO₂ în funcție de obiect în toate fazele de construcție – planificare, construcție, exploatare și reciclare. Cu gama noastră extrem de largă de soluții de la Schüco, care combină produsele și serviciile de reducere a emisiilor de CO₂, îi sprijinim în mod activ pe cei implicați în procesul de construcție de-a lungul întregului ciclu de viață al unei clădiri în respectarea cerințelor reglementărilor în materie de construcții în cadrul politicii climatice.