//Ecovent: cum sa alegem corect sistemele de ventilatie

Ecovent: cum sa alegem corect sistemele de ventilatie

ECOVENT EXPERT este Reprezentanta oficiala in Romania a producatorului de sisteme de ventilare cu recuperare de caldura PRANA precum si a altor producatori de solutii si accesorii din domeniul HVAC. Este o companie in plina crestere, cu multe oportunitati de dezvoltare si promovare, care se ghideaza dupa valori si care pune mult accent pe evolutia personala a fiecarui angajat. Am vrut sa aflam mai multe informatii din experienta lor cumulata, astfel i-am invitat la o scurta decizie despre cum sa faca un beneficiar alegerea potrivita in ceea ce privesc sistemele de ventilatie.

3 sfaturi in alegerea sistemelor de ventilatie

Primul sfat, sa aleaga o solutie de ventilatie cand construiesc o casa noua fiindca orice solutie de ventilatie este mai buna decat nici un fel de ventilatie

Fiti atenti la modul de functionare a recuperatorului, de exemplu recupeatoarele cu Dublu flux au randament constant pentoate perioada de functionare pe cand recuperatoarele cu flu alternativ au randament fluctuant.

Din ce material este construit schimbatorul de caldura, si care este randamentul real al recuperatorului. Randamentul real al recuperatorului o sa creasca in functie functie de capacitatea de transfer termic al materiaului din care este facut schimbatorul de caldura. De exemplu, Cuprul este un excelent condutor termic iar ceramica are conductivitate mica insa are capacitate e acumulare.

3 capcane pe care sa le evitam si cum

Nu este o idee buna sa alegeti un recuperator de caldura doar in functie de pret, de obicei produsele cele mai ieftine au si cele mai slabe performante

Fiti atenti la costul consumabilelor, filtre care necestita o inlocuire in medie de 2 ori pe an, mentenanta, e.t.c.    

Nu lasati ventilatia pe ultima suta de metri dupa ca ati facut finisajele in casa, cel mai bine este sa montati sistemele de ventilatie in perioada cand se monteaza si instalatiile electrice si sanitare. 

3 mituri despre sistemele de ventilatie  

Recuperatorul de caldura poate sa-ti incalzeasca/raceasca casa. Un sistem de ventilatie in casa creste semnificativ confortul din casa, si regeaza nivelul de CO2 si umiditate din incapere, insa nu are functie de incalzire a aerului si nici nu are functia aerului conditionat de racire a aerului, functia lui principala este de reinprospatare a aerului din casa. 

Nu poti sa dormi din cauza zgomotului facut de sistemul de ventilatie. In primele 3 viteze nivelul de zgomot al recuperatorului Prana este de pana in 25 de decibeli iar in viteza intai practic nici nu se aude cum fuctioneaza.

Daca avem ventilatie pierdem caldura si platim facturi mai mari la curent. Un sistem de ventilatie consuma foarte putin si creste eficienta energetica a unei case fiindca energia recuperata este cu mut mai mare decat energia consumata de aparat. In felul acesta nu mai pierdem energia pe geam prin aerisire.

Care sunt motivele pentru care cilentii interesati ar merita sa va ceara o oferta de pret?

Sistemul de ventilatie PRANA are schimbator de caldura din Cupru, material care este un excelent conductor termic si un antiseptic natural pe care u se dezvolta bacteriile si microbii. 

Recuperatoarele Prana functoineaza cu Dublu Flux ceia ce inseamna un randament constant pe toata perioada de functionare a recuperatorului.

Recuperatoarele Prana au si Functie Auto care in functie de paramentii de CO2 Umiditate si VOC regleaza viteza de functionare a aparatului in mod automat si mentin un microclimat optim in incapere.