//Dezvoltarea construcțiilor modulare în 2021 și impactul asupra industriei imobiliare

Dezvoltarea construcțiilor modulare în 2021 și impactul asupra industriei imobiliare

La fel ca majoritatea industriilor, sectorul construcțiilor a cunoscut un val de schimbări în 2020. Agenții imobiliari au asistat la o creștere a cererii de case unifamiliale și multifamiliale și au privit cum piața imobiliară a înregistrat deficiențe. Liderii din domeniul construcțiilor au observat că prioritățile comerciale se schimbă de la sectorul ospitalității la centre de date și clădiri medicale. Cererea a fost copleșitoare și, ca urmare, costurile materialelor de construcție au crescut. Răspunsul la gestionarea acestor crize a fost o creștere a construcției modulare.

Abordarea deficitului de locuințe

În ciuda recesiunii economice care a asaltat lumea, piața imobiliară a cunoscut o creștere însemnată a vânzărilor. Pe măsură ce cumpărătorii caută reședințe mai mari pentru a putea munci de acasă și a petrece timpul liber, prețurile sunt în creștere. Cererea este mai mare decât oferta, aceasta depășind numărul proprietăților disponibile pe piață. În prezent, există mai puține case de vânzare în SUA decât în ultimii 40 de ani.

Rapiditatea construcției modulare influențează creșterea

Construcția modulară înseamnă construirea unor structuri tridimensionale – adesea case întregi – în afara amplasamentului, într-o fabrică. Companiile transportă apoi aceste elemente la locul proiectului, unde echipajele asamblează rapid casa. Această metodă reduce timpul de construcție, diminuează riscul ca vremea să afecteze desfășurarea proiectului și, în cele din urmă, conduce spre un control mai bun al calității.

Această metodă reduce deșeurile, iar satisfacerea necesităților este mai rapidă decât în cazul versiunilor tradiționale. Pe scurt, utilizarea acestui sistem ar ajuta piața imobiliară să crească la un ritm exponențial, rămânând în același timp relativ ieftină pentru dezvoltatorii imobiliari. Acest proces simplificat menține operațiuni care rulează eficient și costuri reduse. Procedurile modulare de construcție pot accelera termenele proiectelor cu 20% -50%, ceea ce poate avea un impact semnificativ asupra industriei.

Modificări ale priorităților de construcție

Construcțiile comerciale au cunoscut, de asemenea, schimbări din cauza pandemiei. În timp ce nevoia de clădiri de birouri tradiționale, restaurante și hoteluri a scăzut, alte sectoare au înflorit. Facilitățile medicale, centrele de date și restaurantele fast-food sunt la mare căutare. Cu toate acestea, programele proiectelor și logistica lanțului de aprovizionare au cunoscut eșecuri semnificative.

Aceste incertitudini au zguduit industria și i-au determinat pe mulți lideri în construcții să se întrebe care ar trebui să fie următorul pas. Pe măsură ce economia continuă să sufere din cauza pandemiei, finanțarea pentru proiectele de construcții este de multe ori realocată. Mulți experți au recunoscut aceste tendințe și au decis că este timpul să le acordăm prioritate afacerilor. Dacă își doresc să supraviețuiască acestei crize, vor trebui să facă ajustări în ceea ce privește lipsa forței de muncă, creșterea costurilor materiale și impulsul pentru produse și servicii mai ecologice.

Modul în care construcția modulară poate contribui

Metodele de construcție modulare sunt răspunsul la multe dintre aceste tendințe în schimbare. Profesioniștii din domeniul afacerilor și liderii în construcții ar trebui să se aștepte să vadă aceste procese crescând din ce în ce mai mult în popularitate pe măsură ce elimină decalajul de construcție pentru a satisface cerințele. Abilitatea de a personaliza structura, menținând în același timp procese ecologice, cu buget redus, încadrate în timp și consecvente, va atrage mult sprijin.

Posibilitatea de personalizare

Construcția modulară are sens atunci când se construiește un număr mare de structuri similare. Cu toate acestea, la fel ca producția de mașini, clienții pot personaliza modele pentru a se potrivi nevoilor lor. Acest lucru este util pentru toată lumea din industrie, deoarece permite profesioniștilor să îndeplinească un număr mai mare de contracte.

Metode ecologice

Cât ar scădea amprenta de carbon a industriei construcțiilor dacă fiecare operațiune ar funcționa la eficiență maximă cu deșeuri minime? Construirea într-o fabrică în condiții controlate conduce la calitate și rezultate consecvente. Mai puține materiale vor fi risipite din cauza gestionării necorespunzătoare sau a vremii nefavorabile. Cu mai puține deșeuri, procesul devine instantaneu mai eficient și mai ecologic. În plus, clădirile fabricate au de obicei facturi mai mici de energi decât proprietățile tradiționale. Acest proces este un avantaj dacă eficiența energetică este un element esențial pentru clientul dumneavoastră.

Cost

Cu condiții de lucru stabile, factori precum vremea nu mai au impact asupra timpului de construcție. În afara perioadei scurte de asamblare la fața locului, toate celelalte procese vor avea loc în interiorul unei fabrici.

Aceste condiții de muncă standardizate ajută la menținerea siguranței angajaților, a proiectelor la termen și a costurilor reduse.

Implicații pentru viitor

Pe măsură ce această industrie se extinde, multe procese vor deveni automatizate pentru a satisface cererea și a compensa lipsurile de forță de muncă. În viitor, tehnologia va juca un rol semnificativ în acest proces.

Liderii din domeniu vor căuta modalități de standardizare a operațiunilor și de eliminare a incertitudinii. Ca urmare, alte tehnici prefabricate, cum ar fi construcția cu panouri, vor deveni, de asemenea, mai frecvente.

Sursă articol: unissu.com