//Cum să faci alegerea corectă pentru țigla metalică și garduri?

Cum să faci alegerea corectă pentru țigla metalică și garduri?

Specialiștii CARETTA vin în ajutorul celor care urmează să facă alegeri importante în materie de țiglă metalică și garduri cu câteva sfaturi utile.

3 sfaturi în alegerea țiglei metalice și a gardurilor

 1. Informează-te atent înainte de a alege. Cere detalii despre proveniența materialului, garanție, calitatea tratamentului de protecție și a vopselei. Au apărut ca în orice domeniu tot felul de modele și soluții care sporesc performanțele unui produs: sisteme de protecție cu folie textilă a acoperișurilor, sisteme noi de fixare a gardurilor etc.
 2. Solicită ce ți se cuvine. Dacă consideri că vrei doar un preț pentru a  compara mai multe firme sau mai multe oferte, solicită un deviz detaliat și nu te mulțumi cu o simplă valoare aproximativă pe metru pătrat/metru liniar. Devizul trebuie să fie gratuit. La fel toate serviciile de consultanță privind prețurile și produsele oferite sau cele de măsurătoare pentru a stabili valoarea corectă a lucrării trebuie să fie gratuite. Cei care nu dau devize detaliate sau nu oferă aceste servicii gratuit nu sunt profesioniști sau au ceva de ascuns.
 3. Alege calitatea. Gardul dar mai ales acoperișul este o investiție în siguranța și confortul casei tale. Sunt produse tehnice complexe deci este bine să apelezi la specialiști și să alegi un producător cu experiență. Calitatea este proporțională cu prețul deci nu este recomandat să alegi prețul cel mai mic. Există soluții inovatoare ca în orice domeniu pe care este bine să le iei în considerare.

3 capcane pe care sa le evitam si cum

 1. Evită capcana prețului pe metru pătrat/liniar. Dacă soliciți un preț pe metru pătrat (pentru acoperiș)/metru liniar (pentru gard) vei afla aproximativ 60% din costul complet. Restul reprezintă accesoriile și elementele de etanșare și îmbinare, absolut obligatorii pentru o lucrare de calitate. Cere oferte detaliate nu pe metru pătrat sau metru liniar. În plus, dacă vrei să calculezi prețul acoperișului tău plecând de la valoarea pe metru pătrat trebuie să iei în calcul și suprapunerile colilor de țiglă metalică și pierderile datorate formei acoperișului.
 2. Evită prețul pe valoare totală fără a primi detalii privind componentele ofertei. Compară cantitățile și dimensiunile produselor și reperelor, grosimea tablei și tipul de finisaj. Mulți comercianți vând repere subdimensionate pentru a face economie de material sau nu trec în ofertă toate elementele și accesoriile pentru a obține o valoare totală mai mică.
 3. Nu cumpăra doar produsul de bază fără accesorii sau elemente. Este recomandat să cumperi sistemul complet de acoperiș sau gard deoarece costurile de completare și montaj ulterior sunt mult mai mari. Există de asemenea riscul de a nu mai găsi culoarea sau nuanța similară pentru completări. Toate elementele și accesoriile au rostul lor în asigurarea unui acoperiș/gard perfect funcțional. Orice element la care renunțați reduce eficacitatea și rezistența în timp a sistemului achiziționat. Unii montatori recomandă greșit achiziția unui număr redus de accesorii și elemente pentru a nu avea bătaie de cap. Insistați să achiziționați sisteme complete.

3 mituri despre țigle metalice și garduri, care nu sunt tocmai adevărate sau pe de-a întregul adevărate

 1. Țigla metalică este un produs inferior țiglei ceramice. Este adevărat că durata de viață a țiglei ceramice este în general mai mare decât a țiglei metalice dar comparațiile trebuie făcute atent. Între un produs de top de țiglă metalică și o țiglă metalică de calitate bună diferențele sunt mici, deoarece sisemele noi de protecție a țiglei metalice au avansat existând în prezent produse de calitate înaltă.
 2. Acoperișurile din țiglă metalică sunt zgomotoase. Întradevăr la acoperișurile din țiglă metalică clasică zgomotul produs de ploaie este sesizabil. Însă exista soluții noi, inovatoare cum este gama PLUS de la Caretta, care protejează țigla metalică cu membrană textilă ce reduce zgomotul cu până la 30% făcându-l aproape insesizabil la o casă bine izolată.  
 3. Aspectul gardurilor și acoperișului nu asigură un design unitar. Atunci când achiziția acoperișului și gardului se face separat este dificil să armonizezi ca design cele două componente de estetică rezidențială. Dacă însă alegi să achiziționezi de la același producător ai posibilitatea nu numai să armonizezi coloristic cele 2 componente ci și ca finisaje și materiale rezultând un ansamblu armonios din punct de vedere estetic.

Care sunt plusurile/minusurile folosirii unor anumitor tipuri de țiglă metalică, garduri

De regulă, plusurile apar mai multe la soluțiile premium:

 • o grosime mai mare care asigură o mai mare durabilitate (0,6 mm)
 • finisajul de protecție din aliaj Magneziu+Zinc asigură o rezistență superioară față de soluțiile clasice (finisajul Briliant de la Caretta).
 • vopsirea tablei pe 2 fețe
 • produsele se întrețin mult mai ușor
 • conferă caracteristici tehnice speciale: de exemplu gama PLUS de la Caretta este printre singurele produse de pe piață acoperite cu membrană textilă care pe lângă faptul că îndeplinește funcția de folie anticondens oferă confort termic și fonic sporit, este ignifugă și este protejată antibacterian.

Minusurile se regăsesc mai mult la soluțiile clasice:

 • risc de decolorare în timp pentru finisajul Semilucios
 • durata de viață mai mică
 • aspect estetic comun

Care sunt motivele pentru care clienții interesați ar merita să vă ceară o ofertă de preț?

 • Suntem specializați pe locuințe în mediul rezidențial
 • Suntem focusați pe satisfacerea nevoilor clienților oferind produse de calitate și soluții inovatoare
 • Avem produse unice din punct de vedere al performanței cu garanții de până la 50 de ani:
 1. produsele cu finisaj Briliant, din oțel austriac protejat cu un aliaj de Mageneziu și Zinc care crește semnificativ rezistența la coroziune și decolorare
 2. gama de produse Caretta PLUS acoperite cu membrană textilă anticondens care asigură confort termic și fonic sporit, este ignifugă și este protejată antibacterian.
 • Suntem transparenți. Oferta noastră cuprinde deviz detaliat pe repere cu cantitățile, dimensiunile și prețurile unitare aferente.
 • Oferim support tehnic și consultanță gratuită în alegerea produselor, măsurători și calcul.
 • Livrăm gratuit peste tot în țară în maxim 48 de ore, pentru sisteme complete de acoperiș
 • Suntem producători cu o experiență de peste 13 ani în sisteme complete de acoperiș, garduri metalice
 • Plata în rate
 • Colaborăm cu echipe specializate de montaj
 • Producem și adaptăm orice tip de element și reper necasar realizării unui acoperiș din țiglă metalică funcție de arhitectura acoperișului și de solicitările clienților.