//Cum alegi corect corpurile de iluminat cu LED? Sfaturi de la specialistii ATS Solutions

Cum alegi corect corpurile de iluminat cu LED? Sfaturi de la specialistii ATS Solutions

Daca esti in cautarea de solutii de iluminat cu LED pentru investitia ta, specialistii ATS Solutions vin in ajutorul tau. Citeste materialul de mai jos si descopera de la o echipa cu zeci de ani de experienta pe piata cele mai utile sfaturi si cum sa eviti capcanele din industrie.

ATS Solutions inseamna o experienta de peste 30 de ani in consultanta in instalatii si constructii, atat cladiri de birouri, cat si industriale, experienta dobandita atat in Italia cat si in Romania. Incepand cu 2019, suntem parteneri in Romania ai GDS Lightning Italia, producator de corpuri de iluminat, comerciale, retail si industriale.

Pe baza experientei acumulate, putem spune ca pentru iluminatul, atat cel de interior, cat si cel de exterior, un mare avantaj il reprezinta sistemul de iluminare care foloseste tehnologia LED, mult mai avantajoasa decat becuri clasice.

De ce LED? Este simplu:

 • Durata de viata mult mai mare decat alt sistem , L80 B10 >100.000 ore de functionare (pentru corpuri high bay industriale)
 • Consum redus de energie electrica;
 • Randament sporit fata de iluminatul clasic. Si aici putem mentiona ca, in cazul tehnologiei LED, factorul de putere este apropiat de 1, iar consumul specificat in fisa tehnica este cel real.

In aceeasi masura, atunci cand alegem un sistem de iluminat LED, trebuie sa fim atenti la cateva aspect calitative ale produsului care se reflecta direct in atingerea avantajelor mentionate mai sus:

 • Disipatorul de caldura montat pe corpul de iluminat este preferabil sa fie din aluminiu, iar dispunerea acestuia sa ajute la eliminarea caldurii rezultate din functionarea corpului;
 • Aspectul constructive al acestuia (posibilitati de design si functionalitate customizabile, dar pastrand in acelasi timp datele lumino-tehnice prevazute in proiect), dar si calitatea materialelor din care este fabricat corpul de iluminat.

De ce am ales produsele de la GDS Lighting?

In primul rand experienta acestora in fabricarea corpurilor de iluminat si a echipametelor electrice si electronice. Apoi, faptul ca toate avantajele de mai sus le regasim in produsele lor si chiar mai mult decat atat.

Am vrea sa mentionam cateva aspecte pe care le consideram foarte importante in alegerea furnizorului de corpuri de iluminat, aspecte care cred ca vor convinge clientii sa ne contacteze.  

 1. Randament pe Led ridicat, peste 150 lumeni/watt
 2. CRI (indicele de randare cromatica) standard >80 si la cerere >90
 3. Temperaturi  de culoare: alb rece 5.500K, alb cald 3.000K si alb neutru 4.000K
 4. Clasa de eficeinta A++ Corpurile de iluminat sunt prevazute cu protectie min. IP65 (pentru corpuri industriale)
 5. Rezistenta mecanica ridicata, standard IK04, optional IK08 (pentru corpuri high bay industriale);
 6. LED-uri Philips Lumileds
 7. Driver Helvar produs in Finlanda, care pot fi de mai multe tipuri:
  1. Standard fara control
  2. Cu control 1-10 V
  3. Sistem de control Dali.
 8. Echipare cu kituri de urgenta de 1 sau 3 ore.
 9. Posibilitatea de control DALI pe kit de emergenta
 10. Posibilitatea de control wireless cu senzori de prezenta/lumina
 11. Customizare 100%.

Cand vorbim de customizare 100%, mentionam posibilitatea de a intocmi, pe baza documentatiei tehnice precum si a cerintelor beneficiarului, un proiect care se poate adapta perfect nevoilor acestuia, in functie de zona de instalare, de pozitionare, de inaltimea corpului sau a modului de directionare a luminii.

Bineinteles ca posibilitatile sunt nenumarate, in functie de beneficiar, destinatia spatiului sau a zonei care urmeaza a fi iluminata, etc.