//CUBE Architecture: Angajamentul față de calitate și sustenabilitate într-o lume în schimbare

CUBE Architecture: Angajamentul față de calitate și sustenabilitate într-o lume în schimbare

Într-o lume a construcțiilor în continuă evoluție, cu un istoric ce se întinde pe aproape două decenii CUBE și-a păstrat capacitatea de a inova, de a-și ajusta serviciile la cerințele clienților și de a anticipa nevoile pieței.  Într-o lume în continuă schimbare, unde provocările construcțiilor devin tot mai complexe, echipa CUBE își păstrează angajamentul față de calitate, inovație și parteneriate de durată.

CUBE a pornit cu proiectarea caselor individuale și amenajări interioare. Trecând prin etapele de office planning și rezidențiale blocuri, în prezent, pasiunea CUBE se concentrează asupra ansamblurilor și cartierelor rezidențiale. Deși a existat o evoluție firească în direcțiile abordate, un lucru a rămas constant: dedicarea către proiectare.

CUBE Architecture în evoluție continuă

Povestea noastră se desfășoară pe o paletă vastă de proiecte, de la cele rezidențiale de mare anvergură, la cele industriale și logistice.

Chiar dacă ne bucurăm de o agendă plină în această perioadă, suntem deschiși și dornici să ne asumăm noi provocări, convinși că experiența și profesionalismul nostru ne vor permite să le abordăm cu succes. Avem planuri ambițioase de expansiune, dorind să diversificăm și să atragem noi proiecte, extinzându-ne prezența nu doar în București, ci și în principalele orașe din România.

După aproape două decenii de activitate, cu accent deosebit pe ultimii 6-7 ani, în care ne-am concentrat pe proiecte macro, acest parcurs ne-a oferit o înțelegere profundă a tuturor etapelor – de la planificarea inițială și urbanism, la avizare, autorizare și până la detaliere și implementarea pe șantier.

Prezența în clasamentele de top ale industriei nu este de neglijat. În ultimii ani, CUBE Architecture a escaladat poziții, ajungând de pe 93 pe locul 55 în Top 100 Firme de Arhitectură din România – clasamentul făcut chiar de IBC Focus și pe locurile doi si trei în Lista Firme, certificat Listafirme.ro, consolidându-ne astfel ca un jucător important în domeniul arhitecturii.

Construind parteneriate solide și proiecte de excelență în arhitectură

CUBE se mândrește cu o echipă de profesioniști de top, inclusiv arhitecți și senior arhitecți, membri ai OAR. Majoritatea acestora coordonează direct proiecte complexe, având în spate o bogată expertiză. Colaborările noastre de lungă durată cu firmele partenere, “KAYA” și “Color Inside”, ne consolidează capacitatea de a oferi soluții complete și inovatoare. În plus, pentru proiectarea de structură, colaborăm cu “POPP și Asociații”, iar pentru instalații, cu profesioniștii de la “Instal Data Proiect”, din Cluj.

Fiecare proiect este o amprentă a dedicării și a atenției la detalii, iar viitorul promite o continuare a acestei tradiții de excelență.

O reflecție puternică a devotamentului nostru este faptul că dezvoltatorii care au ales să colaboreze cu CUBE o dată, au revenit pentru proiecte ulterioare. Aceasta nu este doar o mărturie a calității muncii noastre, ci și a relației de parteneriat profund pe care o construim cu clienții noștri. Acesta este un angajament de-a lungul întregului proces – începând cu studiile preliminare efectuate înaintea achiziționării terenului și până la finalizarea proiectului.

Portofoliul impresionant al CUBE Architecture

În momentul de față, avem o serie de proiecte majore în curs de desfășurare, precum “H4L Millenium”, cu peste 108.000 metri pătrați construiți, “H4L Serbastian Park”, peste 123.000 metri pătrați construiți desfășurați, “H4L The Village” cu peste171.000 metri pătrați construiți desfășurați, “West Garden Politehnica” cu peste 67.000 metri pătrați construiți desfășurați și nu în ultimul rând, “H4L Lake View” – Constanța, având peste 89.000 metri pătrați construiți desfășurați.

În plus, colaborarea noastră cu “La Gloire” tot pe rezidential și “BGR” în domeniul industrial cu peste 20.000 metri pătrați, evidențiază capacitatea noastră de a ne adapta și de a răspunde la cerințele variate ale pieței.

O mențiune specială merită abordarea noastră tehnologică. CUBE utilizează un sistem de proiectare full BIM, cuprinzând [alături de toata suita AEC] Revit, Autocad și 3D Max, permițând optimizări în timp real pe toate specialitățile. Acest avans tehnologic, adaptat nevoilor, oferă un avantaj competitiv semnificativ.

Conștienți de importanța comunicării eficiente cu clienții și partenerii, am dezvoltat împreună cu IOSHI, o divizie specializată de prezentare de marketing pentru proiecte în cadrul biroului, de la renderinguri 2D la animații și filme de prezentare, IOSHI reflectă calitatea și profesionalismul brandului CUBE.

CUBE Architecture se mândrește cu un proces de proiectare multidisciplinar. Aceasta nu numai că abordează aspectele tehnice și estetice, dar încorporează și o componentă socială profundă. Cu toate acestea, există provocări. Unul dintre impedimentele majore este reprezentat de disonanțele din legislație și termenele lungi de obținere a acordurilor, avizelor și Autorizatiilor de Construire.

Dincolo de anvergura și complexitatea proiectelor, CUBE a avut întotdeauna un angajament față de durabilitate. Alegem materiale de cea mai bună calitate, cum ar fi fațadele ventilate și placările de HPL multicompozit pentru proiectele “H4L”. În același spirit de durabilitate, am încorporat lemn termotratat și esențe naturale în proiectele “La Gloire”. Prin folosirea materialelor durabile și implementarea soluțiilor ecologice, precum panourile fotovoltaice sau centralele termice de cartier, ne asumăm responsabilitatea față de mediul înconjurător.

Diversificarea și extinderea sunt cuvintele cheie pentru viitorul CUBE. Având în vedere dimensiunea proiectelor curente, precum “H4L Millenium” sau “Lake View” – Constanța, și colaborarea continuă cu parteneri valoroși, CUBE își propune să rămână o referință în sectorul rezidențial și să se extindă în domeniul industrial, logistic, dar și turistic.

Exemple de proiecte de arhitectură