//Cine conduce piața construcțiilor?

Cine conduce piața construcțiilor?

IBC Focus, lider de piață în monitorizarea și publicarea șantierelor active din România, realizează anual topurile celor mai puternice companii de antrepriză generală în domeniul construcțiilor: Top 100 Antreprenori Generali în Construcții. Această publicație reprezintă o privire de ansamblu asupra pieței actuale prin intermediul unor studii și analize bazate pe cifre reale.

Conform rezultatelor obținute, în top 10 la secțiunea antrepriză generală se află nume cu rezonanță din piața construcțiilor, care au reușit să controleze o mare parte din totalul veniturilor. Principalii 10 actori care conduc piața sunt: Astaldi SPA, Strabag, Construcții Erbașu, Bog’Art, PORR Construct, CON-A, Concelex, Tancrad, P.A.B. Romania și Wincon.

„În 2019 ne-am bucurat să aniversăm alături de cei mai puternici jucători din piață reușitele a 10 ani de Top 100 Antreprenori Generali. A venit momentul să analizăm și parcursul ultimelor 12 luni din industrie și să le publicăm într-un anuar devenit și mai necesar în contextul pandemic de acum. Cu siguranță va fi interesant de observat dinamica din acest domeniu atât de discutat și dezbătut și de analizat ce estimări au marii antreprenori generali din construcții pentru perioada următoare. Suntem convinși că rezultatele vor deveni de nelipsit de pe birourile marilor manageri din domeniu, drept urmare profităm de ocazie să mulțumim și partenerilor care ne-au oferit sprijin și încredere în realizarea ediției din acest an.” Andrei Spătaru, CEO IBC Focus.

Cei mai puternici 10 au produs afaceri de peste 5 miliarde lei în 2019

Cu un total de 5886 de angajați, cei mai puternici 10 jucători pe segmentul de antrepriză generală în construcții au produs o cifră de afaceri cumulată ce depășește 5 miliarde lei și un profit de peste 201 milioane lei.

Surpriza din acest an vine din partea companiei Wincon, care a reușit o urcare semnificativă în clasament. După ce în ediția de anul trecut a Top 100 Antreprenori Generali în Construcții se regăsea pe locul 49, anul acesta ajunge în top 10. Fostei ocupante a locului 1, compania Bog’Art, îi revine în acest an locul 4.

Top 100 Antreprenori Generali în Construcții va fi publicat în toamna acestui an și va include, pe lângă clasamentul propriu-zis, și analizedin piață pe subiecte precum:

  • Topul celor mai profitabile firme de antrepriză
  • Top 10 firme cu cel mai mare profit generat per angajat
  • Câte companii active sunt în domeniu
  • Câți bani din afară s-au investit în sectorul construcțiilor din România
  • Estimări pentru anul viitor
  • Interviuri cu personalități importante din domeniu despre principalele probleme ale pieței și tendințe anunțate pentru viitor

Pentru mai multe detalii despre publicațiile IBC Focus vă invităm să accesați:  https://www.ibcfocus.ro/