//CARETTA: cum sa faci alegerea potrivita pentru tigla metalica si garduri

CARETTA: cum sa faci alegerea potrivita pentru tigla metalica si garduri

Specialistii CARETTA iti ofera suport in realizarea unei alegeri potrivita pentru tigla metalica si garduri. Iata care sunt sfaturile lor si de ce trebuie sa te feresti atunci cand ajungi la acest pas.

3 sfaturi in alegerea tiglei metalice, a gardurilor

 1. Informeaza-te atent inainte de a alege. Cere detalii despre provenienta materialului, garantie, calitatea tratamentului de protectie si a vopselei. Au aparut ca in orice domeniu tot felul de modele si solutii care sporesc performantele unui produs: sisteme de protectie cu folie textila a acoperisurilor, sisteme noi de fixare a gardurilor etc.
 2. Solicita ce ti se cuvine. Daca consideri ca vrei doar un pret pentru a compara mai multe firme sau mai multe oferte solicita un deviz detaliat si nu te multumi cu o simpla valoare aproximativa pe metru patrat/metru liniar. Devizul trebuie sa fie gratuit. La fel toate serviciile de consultanta privind preturile si produsele oferite sau cele de masuratoare pentru a stabili valoarea corecta a lucrarii trebuie sa fie gratuite. Cei care nu dau devize detaliate sau nu ofera aceste servicii gratuit nu sunt profesionisti sau au ceva de ascuns.
 3. Alege calitatea. Gardul dar mai ales acoperisul este o investitie in siguranta si confortul casei tale. Sunt produse tehnice complexe deci este bine sa apelezi la specialisti si sa alegi un producator cu experienta. Calitatea este proportionala cu pretul deci nu este recomandat sa alegi pretul cel mai mic. Exista solutii inovatoare ca in orice domeniu pe care este bine sa le iei in considerare.

3 capcane pe care sa le evitam si cum

 1. Evita capcana pretului pe metru patrat/liniar. Daca soliciti un pret pe metru patrat (pentru acoperis) /metru liniar (pentru gard) vei afla aproximativ 60 % din costul complet. Restul reprezinta accesoriile si elementele de etansare si imbinare, absolut obligatorii pentru o lucrare de calitate. Cere oferte detaliate nu pe metru patrat sau metru liniar. In plus, daca vrei sa calculezi pretul acoperisului tau plecand de la valoarea pe metru patrat trebuie sa iei in calcul si suprapunerile colilor de tigla metalica si pierderile datorate formei acoperisului.
 2. Evita pretul pe valoare totala fara a primi detalii privind componentele ofertei. Compara cantitatile si dimensiunile produselor si reperelor, grosimea tablei si tipul de finisaj. Multi comercianti vand repere subdimensionate pentru a face economie de material sau nu trec in oferta toate elementele si accesoriile pentru a obtine o valoare totala mai mica.
 3. Nu cumpara doar produsul de baza fara accesorii sau elemente. Este recomandat sa cumperi sistemul complet de acoperis sau gard deoarece costurile de completare si montaj ulterior sunt mult mai mari. Exista de asemenea riscul de a nu mai gasi culoarea sau nuanta similara pentru completari. Toate elementele si accesoriile au rostul lor in asigurarea unui acoperis/gard perfect functional. Orice element la care renuntati reduce eficacitatea si rezistenta in timp a sistemului achizitionat. Unii montatori recomanda gresit achizitia unui numar redus de accesorii si elemente pentru a nu avea bataie de cap. Insistati sa achizitionati sisteme complete.

3 mituri despre tigle metalice, garduri, care nu sunt tocmai adevarate sau pe de-a intregul adevarate

 1. Tigla metalica este un produs inferior tiglei ceramice. Este adevarat ca durata de viata a tiglei ceramice este in general mai mare decat a tiglei metalice dar comparatiile trebuie facute atent. Intre un produs de top de tigla metalica si o tigla metalica de calitate buna diferentele sunt mici, deoarece sisemele noi de protectie a tiglei metalice au avansat existand in prezent produse de calitate inalta.
 2. Acoperisurile din tigla metalica sunt zgomotoase. Intr-adevar la acoperisurile din tigla metalica clasica zgomotul produs de ploaie este sesizabil. Insa exista solutii noi, inovatoare cum este gama PLUS de la Caretta, care protejeaza tigla metalica cu membrana textila ce reduce zgomotul cu pana la 30% facandu-l aproape insesizabil la o casa bine izolata.
 3. Aspectul gardurilor si acoperisului nu sigura un design unitar. Atunci cand achizitia acoperisului si gardului se face separate este dificil sa armonizezi ca design cele doua componente de estetica rezidentiala. Daca insa alegi sa achizitionezi de la acelasi producator ai posibilitatea nu numai sa armonizezi coloristic cele 2 componente ci si ca finisaje si materiale rezultand un ansamblu armonios din punct de vedere estetic.

Care sunt plusurile/minusurile folosirii unor anumitor tipuri de tigla metalica, garduri

De regula, plusurile apar mai multe la solutiile premium:

 • o grosime mai mare care asigura o mai mare durabilitate (0,6 mm)
 • finisajul de protectie din aliaj Magneziu+Zinc asigura o rezistenta superioara fata de solutiile clasice (finisajul Briliant de la Caretta)
 • vopsirea tablei pe 2 fete
 • produsele se intretin mult mai usr
 • confera caracteristici tehnice speciale: de exemplu gama PLUS de la Caretta este printre singurele produse de pe piata acoperite cu membrana textila care pe langa faptul ca indeplineste functia de folie anticondens ofera confort termic si fonic sporit, este ignifuga si este protejata antibacterian

Minusurile se regasesc mai mult la solutiile clasice:

 • risc de decolorare in timp pentru finisajul Semilucios
 • durata de viata mai mica
 • aspect estetic comun

Care sunt motivele pentru care clientii interesati ar merita sa va ceara o oferta de pret?

 • Suntem specializati pe locuinte in mediul rezidential
 • Suntem focusati pe satisfacerea nevoilor clientilor oferind produse de calitate si solutii inovatoare
 • Avem produse unice din punct de vedere al performantei cu garantii de pana la 50 de ani:
 1. produsele cu finisaj Briliant, din otel austriac protejat cu un aliaj de Mageneziu si Zinc care creste semnificativ rezistenta la coroziune si decolorare
 2. gama de produse Caretta PLUS acoperite cu membrana textila anticondens care asigura confort termic si fonic sporit, este ignifuga si este protejata antibacterian
 • Suntem transparenti. Oferta noastra cuprinde deviz detaliat pe repere cu cantitatile, dimensiunile si preturile unitare aferente.
 • Oferim suport etic si consultanta gratuita in alegerea produselor, masuratori si calcul.
 • Livram gratuit peste tot in tara in maxim 48 de ore, pentru sisteme complete de acoperis
 • Suntem producatori cu o experienta de peste 13 ani in sisteme complete de acoperis, garduri metalice
 • Plata in rate
 • Colaboram cu echipe specializate de montaj
 • Producem si adaptam orice tip de element si reper necasar realizarii unui acoperis din tigla metalica functie de arhitectura acoperisului si de solicitarile clientilor.