//Agricin: “piatra naturala are aplicabilitate in practica in orice context daca ai experti adevarati alaturi de tine”

Agricin: “piatra naturala are aplicabilitate in practica in orice context daca ai experti adevarati alaturi de tine”

Din 1993, Agricin prelucreaza cu maiestrie piatra naturala si o transforma in piese desavarsite. Din acest motiv am vrut sa discutam si sa aflam care sunt sfaturile specialistilor si la ce ar trebui sa fii atent atunci cand te decizi sa achizitionezi un blat din piatra naturala. Iata ce iti sugereaza acestia:

3 sfaturi in alegerea blaturilor

Alegeti materialul potrivit: Este important ca materialul, piatra naturala, din care va fi fabricat blatul sa fie ales de un expert, astfel incat sa exista proprietatile specific necesare spatiului, conditiilor expuse in spatiu, de exemplu: umiditate, frig, caldura, lumina etc. 

Blaturile impreuna cu contrablaturile reprezinta un ansamblu unic cu o durata de utilizare de generatii, fara a-si pierde din valoare si spectaculozitate.

Intrebati despre modul de intretinere si curatare a blatului: De asemenea, tot un expert poate face recomandari extraordinare cu privire la substantele care pot ajuta materialul si pot potenta anumite proprietati ce se traduc prin durabilitate in timp, rezistenta la pete si la umezeala si nu numai.

Tot in acest capitol intra si recomandarile cu privire la modul in care se va intretine blatul, astfel incat piatra naturala sa isi pastreze caracteristicile si sa creeze unicitate indiferent de spatiul in care este folosit. 

Descoperiti materialul din perspectiva Finisajelor: Un alt aspect important este modul de executie si finisajele care pot transforma un produs banal intr-un diferentiator care pune in evidenta spatiul si da personalitate locului.

Acelasi material, insa cu finisaj mat, lether poate fi alegerea protrivita pentru dumneavoastra.

3 capcane pe care sa le evitam si cum

Materialul cel mai spectaculos vs materialul cel mai potrivit 

Cu siguranta, una dintre cele mai intalnite capcane este alegerea gresita a unui material. Piatra naturala precum si materialele moderne complexe prezinta proprietati specifice care trebuie respectate pentru ca fiecare client sa aiba rezultatul pe care si-l doreste. 

Un material care nu se comporta bine la umiditate sau este expus la raze ultraviolete poate insemna distrugere sigura a produsului intr-un timp scurt si nemultumire in egala masura.

Arata bine materialul, insa parca este neterminat…

Procesul de fabricatie este chiar important. Poate fi o capcana pentru ca modul de prelucrare al pietrei naturale se vede exponential in aspectul estetic al produsului final. Daca nu exista traditie in prelucrarea pietrei, daca nu exista tehnologie digitala care poate taia cu precizie de micron, exista riscul unor finisaje neelegante, uneori pot sa apara, drept nefinisate.

Are tot ce ii trebuie, nu trebuie sa il intretin dupa montaj

Curatarea si intretinerea blaturilor: acestea se curata cu apa sau cu solutie speciala de piatra naturala. In Agricin, blaturile sunt impermeabilizate iar curatarea este foarte facila In functie de gradul de utilizare al blatului se recomanda impermeabilizarea acestuia la intervale de 6-12 luni pana la 2 ani de la instalare. 

3 mituri despre blaturi care nu sunt tocmai adevarate sau pe de-a intregul adevarate

Un blat de bucatarie poate fi facut din orice material – piatra naturala

NU este adevarat! Expertii Agricin ofera consultanta pe tot parcursul alegerii materiei prime intr-un mod responsabil si profesionist, deoarece frumusetea pietrei naturale face ca alegerea sa se rezume doar la aspectul estetic si atunci cand proprietatile pietrei nu sunt corelate cu scopul produsului pot exista riscuri pentru client. Poate rezulta un produs care sa nu fie durabil sau functionabil. 

Piatra naturala nu este folosita de designer 

FALS! Piatra naturala este si va fi unul dintre cele mai complexe materiale care poate fi integrat in orice proiect. Pot fi create produse unice sau in serie, pot fi create produse pentru apartament, case, sedii de firma, spatii publice, spa-uri, hoteluri, sali de sedinta si lista nu se opreste aici. Piatra naturala are aplicabilitate in practica in orice context daca ai experti adevarati alaturi de tine. 

Din piatra naturala nu se pot fabrica anumite produse

FALS! Tehnologia digitala moderna poate sustine procese de fabricatie complexa, volume mari si finisaje extraordinare astfel incat limitele pietrei naturale in acceptia traditionala, adica anterioara tehnologiei moderne sa fie cu mult depasite. 

Care sunt motivele pentru care clientii interesati ar merita sa va ceara o oferta de pret?

Suntem echipa de experti ce ofera suport real in selectarea si realizarea produselor din piatra naturala. Stocurile de materie prima, de calitate, de pe toate continentele lumii, inclusiv materie prima care se gaseste exclusiv la Agricin, ofera oportunitatea de a crea produse unicat in acord cu imaginatia fiecarui client.

Traditia de peste un sfert de secol in prelucrarea piatrei naturala ne-a adus in portofoliu atat lucrari complexe si exclusive cat si proiecte unice, individuale.

Fabrica Agricin, dotata cu tehnologie digitala de ultima generatie, asigura atat realizarea produselor de calitate cu un nivel de finisaj superior cat si termene de livrare competitive.