//Acoperis pentru noua vieti, garantat de expertii Novatik

Acoperis pentru noua vieti, garantat de expertii Novatik

Te afli in acea etapa a constructiei casei, in care este necesara montarea acoperisului? Expertii Novatik sunt pregatiti cu informatii si propuneri pentru a face alegerea corecta. Te invitam sa descoperi in cele ce urmeaza cateva sfaturi utile, la ce sa fii atent, cum sa nu cazi in capcane si ce mituri circula prin industrie.

3 sfaturi in alegerea tiglei metalice:

Primul lucru de care trebuie sa se tina cont in alegerea tiglei metalice este designul (forma, culoare), care sa fie potrivit pentru arhitectura casei. Aici specificatiile arhitectului sunt importante si trebuie urmate. Daca ai gasit modelul/profilul care iti place, urmatorul pas ar fi sa te interesezi despre caracteristicle tehnice (grosime, protectie anticoroziva, vopsea), sistemul de montaj (diferentele intre diverse solutii, avantaje/dezavantaje) si, nu in ultimul rand, garantia. Al treilea pas, extrem de important, este alegerea echipei de montaj … asigura-te ca distribuitorul pe care l-ai ales sa aiba echipe de montaj specializate sau sa colaboreaze cu astfel de firme de montaj. Solicitati sa va prezinte cel putin o lucrare realizata. Este de preferat sa evitati montatorii fara referinte sau cu un pret al manoperei mult mai mic. Solicitati garantie atat pentru materiale cat si pentru montaj. In acest fel, puteti fi siguri ca ati primit materialul din oferta si astfel veti descuraja si ,,montatorii de ocazie’’.

3 capcane pe care sa le evitam si cum:

  • Pretul mic/mp. In general exista tentatia de a cere doar pretul/mp al tiglei de camp, insa un acoperis complet nu inseamna doar tigla metalica, ci si o serie intreaga de accesorii (coame, pazii, dolii, folie anticondens, jgheaburi, burlane etc), fara de care acoperisul nu poate functiona, influentand intr-un mod semnificativ oferta finala.
  • Un pret mic al manoperei, poate ascunde mari deficiente in ceea ce priveste abilitatile si cunostintele in domeniu, o dotare tehnica precara si nu in ultimul rand asumarea unor responsabilitati si garantii reale.
  • Acceptarea manoperei “la negru. Eventualele beneficii din aceasta practica se pot dovedii desarte, in cazul unor eventuale probleme survenite pe parcursul exploatarii constructiei. Nimeni nu-si va asuma responsabilitatea daunelor generate, in lipsa documentelor.
  • “Arata la fel… De ce sa nu o cumpar pe cea mai ieftina?” Chiar daca aparent doua produse arata la fel, diferentele calitative pot fi uriase. Aceste diferente vin din calitati diferite de materii prime, solutii, manopere si nu in ultimul rand servicii. Diferentele se vor vedea in timp, iar economia initiala se va transforma in pierdere.

3 mituri despre tigla metalica care nu sunt tocmai adevarate sau pe de-a intregul adevarate:

  • “Tigla metalica este zgomotoasa”.  Tigla metalica din otel prevopsit este un material care atenueaza intr-o mica masura zgomotul ploii sau al grindinei, insa rolul de izolatie fonica nu este exclusiv rolul invelitorii, ci al intregii solutii de acoperis. Aici este inclus si termosistemul, care are un rol important atat din punct de vedere al izolarii termice, cat si al celei fonice. O izolatie realizata corespunzator va diminua semnificativ zgomotul generat de ploaie si grindina. De asemenea, exista tigla metalica cu acoperire de roca vulcanica care este un acoperis complet silentios.
  • “Tigla metalica rugineste”. Materiile prime din care sunt produse tiglele metalice de calitate sunt protejate anticoroziv pe ambele fete, ceea ce confera o durata de viata de peste 50 de ani. Acesta este motivul pentru care este bine sa fiti informati despre tipul si grosimea stratului de protectie anticoroziva al tiglei metalice, pe care urmeaza sa o achizitionati. Nu in ultimul rand trebuie sa se tina cont de locul si mediul unde este amplasata constructia. Un mediu puternic coroziv (malul marii, zone puternic industrializate) influenteaza comportamentul si durata de viata a acoperisului.
  • “Tigla metalica se decoloreaza”. Calitatea stratului de vopsea a evoluat extrem de mult in ultimii ani, dezvoltandu-se o serie intreaga de vopsele poliesterice, acrilice sau poliuretan cu o puternica rezistenta la ultraviolete. La fel ca si in cazul coroziunii, locul si mediul in care este amplasata constructia (latitudine si altitudine) influenteaza in mod semnificativ comportamentul tiglelor la ultraviolete. Vopselele lucioase sunt inferioare din punct de vedere al rezistentei la UV fata de vopselele mate, insa si in cazul acestora variatiile de culoare trebuie sa se inscrie in niste parametrii specificati in normele din domeniu.

Care sunt motivele pentru care cilentii interesati ar merita sa va ceara o oferta de pret?

Invelitorile NOVATIK nu sunt doar simple acoperisuri, ele sunt simboluri ale longevitatii, calitatii si frumusetii. Marca Novatik® a fost creata din dorinta de a oferi solutii premium pentru acoperisuri care sa raspunda cerintelor estetice si tehnice, chiar si celor mai indraznete si inedite proiecte.

N O V A T I K este compania care produce sistemele de invelitori Novatik METAL (tigla metalica in panouri mici, tabla prefaltuita, sisteme de jgheaburi si burlane), Novatik NATURA (tigla metalica cu acoperire de roca vulcanica) si sistemele de jgheaburi si burlane NOVATIK RONDA (sistem semirotund), NOVATIK QUADRA (sistem rectangular).

Novatik a dezvoltat constant noi profile ce imprima aspectul de neconfundat al acoperisurilor traditionale, pastrand insa toate avantajele unui acoperis metalic (rezistenta sporita la coroziune, acoperis solid, durabil si greutate redusa) .

Designul acoperisurior Novatik este insiprat de aspectul invelitorilor consacrate care amintesc de tigla traditionala de pretutindeni (Novatik NATURA | CLASSIC si Novatik METAL | CLASSIC), de acoperisurile faltuite de alta data (Novatik METAL CLICK), de frumusetea naturala a acoperisului din sindrila de lemn (Novatik NATURA | WOOD si Novatik METAL | WOOD), de aspectul deosebit al ardeziei (Novatik NATURA | SLATE si Novatik METAL | SLATE) si de arhitectura acoperisurilor mediteraneene (Novatik NATURA | ROMAN).

Varietatea de culori si profile NOVATIK reprezinta o “promisiune onorata” a companiei NOVATIK, de a crea un produs inteligent si bine conceput care sa ofere investitiei un plus de valoare si de a satisface cele mai ridicate exigente in materie de design si functionalitate.

In timpul procesului de productie, panourile metalice Novatik sunt supuse unor proceduri si teste multiple de control al calitatii, rezultand unul dintre cele mai durabile si rezistente sisteme de acoperis de pe piata.

Inca din 2004, de cand am inventat in Romania piata invelitorilor metalice cu acoperire de roca vulcanica,  indeplinim visul clientilor pretentiosi,  si anume acela de a avea probabil cel mai performant sistem complet de acoperisuri;

O parte importanta din filosofia companiei o reprezinta inovatia, iar asta se traduce in crearea de produse unice, studiate care sa rezoneze cu persoanele aflate in cautarea unui stil diferit ce poate sa-i scoata din anonimat.  Parte din strategia noastra de crestere pe termen lung este introducerea de noi solutii inteligente pentru acoperis care sa-i incante pe clienti si sa le ofere arhitectilor posibilitati noi de a crea proiecte deosebite.

Ne-am propus sa profitam de avantajele oferite de trend-ul puternic din piata invelitorilor, ce ne indica un apetit crescut al arhitectilor si clientilor pentru invelitori usoare, plate si cu design minimalist. Avem in portofoliu exact acest tip de produse si acestea sunt cele care ne-au permis, inca din 2017, sa atacam segmente noi de piata.

Cele peste 1.000.000 de module  Novatik  livrate doar in 2019 au facut fericiti peste 2000 de astfel de clienti. Si numarul este in continua crestere;

Clientii nostri sunt cei care isi indreapta atentia catre produse de calitate. Cei care ne aleg pe noi, o fac din 2 motive: in primul rand pentru ca le plac produsele noastre si in al doilea rand pentru ca isi doresc mai mult decat o simpla invelitoare

Acordam atentie maxima detaliilor solicitate de cei care ne aleg in fiecare zi si urmarim realizarea impecabila a acestora. Aceasta o conditie este obligatorie pentru toti cei care formeaza echipa noastra.

Reteaua nationala de peste 100 de parteneri si prezenta in peste 13 tari europene ne obliga sa ne pastram standardul inalt al produselor si serviciilor pe o piata a invelitorilor extrem de dinamica si in continua expansiune;

Gama Novatik cuprinde doua tipuri de sisteme de invelitori: NOVATIK METAL (tigla metalica in panouri mici, tabla prefaltuita produse din otel cu strat de protectie ZnMg 120g/mp sau Zn 275 g/mp, cu acoperire Mat sau High Coat), NOVATIK NATURA (tigla metalica in panouri mici cu acoperire de roca vulcanica produse din otel protejat anticoroziv cu AlZn) si doua tipuri de sisteme de jgheaburi si burlane: NOVATIK RONDA (sistem semicircular) si NOVATIK QUADRA (system rectangular).

Faptul ca Novatik ofera sisteme sigure de invelitori (suprapuneri perfecte, design modern, pierderi reduse, materie prima de foarte buna calitate si sisteme de jgheaburi si burlane care se potrivesc oricarui tip de proiect architectural) reprezinta un avantaj competitiv care recomanda Novatik atat pe piata interna cat si pe piata externa.

Acoperisurile Novatik imprima un caracter unic, care rezoneaza perfect cu persoanele aflate in cautarea unui stil diferit ce poate sa le scoata din anonimat.

Sursa foto: https://novatik.ro/