//Trei oferte primite pentru construcția podului peste Prut de la Ungheni: CNAIR anunță pașii următori

Trei oferte primite pentru construcția podului peste Prut de la Ungheni: CNAIR anunță pașii următori

Șeful Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, a confirmat că au fost primite trei oferte pentru construcția podului peste râul Prut de la Ungheni, proiect evaluat la peste 160 de milioane de lei, fără TVA. Licitația, lansată în august 2023, a avut termenul de depunere a ofertelor amânat, iar până în prezent, numele ofertanților și termenul de evaluare nu au fost publicate în sistemul național de achiziții publice.

Potrivit informațiilor furnizate de Cristian Pistol prin intermediul rețelei de socializare Facebook, ofertanții sunt următorii:

Asocierea Automagistral Pivden SRL – Perfect Consult Europe SRL: Sucursala din România a companiei ucrainene Pivden, cu experiență vastă în proiecte de infrastructură în Ucraina și Republica Moldova. Partenerul lor român, firma PC Europe, este situată în județul Ilfov.

Ness Proiect Europe: O companie din Ploiești care a câștigat licitații semnificative în ultimii ani și care a înregistrat o cifră de afaceri importantă în 2022. Aceștia au deja experiență în lucrări din zona de nord-est a țării.

Comsales Grup: Fără detalii furnizate de către șeful CNAIR, această companie, cel mai probabil din Republica Moldova, este specializată în construcții civile în Chișinău sau Ungheni.

Conform specificațiilor contractului, după semnarea acestuia, urmează o perioadă de 6 luni dedicate activităților de proiectare, urmate de 18 luni de execuție a lucrărilor. Podul va fi construit cu două benzi pentru autobuze/autocare/microbuze, trei benzi pentru autoturisme și două benzi pentru tiruri. Soluția tehnică prevede realizarea a două poduri paralele cu tablier mixt oțel-beton, având o lungime totală de 261,20 de metri. Traseul, cu o lungime totală de 1 kilometru, se va desfășura predominant în aliniament, prezentând curbe la intrare și ieșire.

Aceste detalii oferă o imagine de ansamblu asupra proiectului, în așteptarea anunțului oficial privind ofertantul câștigător și demararea efectivă a lucrărilor.

SURSA ARTICOL