//Terenuri fezabile pentru constructii – Pe ce fel de teren se poate construi?

Terenuri fezabile pentru constructii – Pe ce fel de teren se poate construi?

Cum pot evita amanari si neplaceri? Cat de mult pot sa sap pentru fundatie?

Acestea sunt doar cateva intrebari frecvente care sunt in mintile oamenilor cand se apuca de o constructive. Incercam sa va raspundem la aceste intrebari in acest articol.

Terenurile sunt de doua tipuri: Intravilane si Extravilane.

Terenurile pe care se pot construi case, sunt terenuri intravilane. Pentru a se putea construi pe un teren intravilan, acesta trebuie sa aiba minim 150 de metri patrati si minim 8 metri latime.

Cat de inalt pot sa construiesc?

Inainte sa faci planuri exacte pentru casa la care ai visat, este bine sa verifici daca se poate realiza constructia sa asa cum iti doresti.

Documentele de urbanism vor arata acest lucru si este bine sa cunosti toate detaliile in ceea ce priveste terenul inainte sa incepi sa contractezi firma de constructii.

Dupa ce stabilesti modelul casei e bine sa stii ca regimul de inaltime se stabileste dupa numarul de etaje si dupa inaltimea totala a constructiei. Daca vrei sa ai mai multe etaje la casa sau la intreaga constructie, e bine sa stii ca ultimul etaj sau ultimele doua etaje vor avea o suprafata mai redusa comparativ cu suprafata amprentei la pamant.

Cat de mult pot sa sap pentru fundatie?

Pentru a avea o costructie robusta si statornica, e nevoie de o fundatie solida. Aceasta se stabileste impreuna cu proiectantul sau dirigintele de santier. Este bine sa verifici de mai multe ori calitatea lucrarilor pentru ca atunci cand echipa nu este formata din profesionisti pot aparea abateri de la plan. Se poate sapa mai adanc fata de cum este prevazut in proiect, iar atunci toata lucrarea este afectata. Apa se poate infiltra prin fundatie, iar zidurile si calitatea lucrarilor sunt compromise.

Cum pot evita amanari si neplaceri?

Daca echipa este formata din profesionisti asa cum am spus mai sus, sansele lucrarii sa fie un success sunt maxime. Daca ai un buget restrans si te gandesti sa economisesti bani angajand o echipa de amatori nu rezolvi nimic. Chiar daca ati stabilit impreuna un plan, sansele sunt sa se abata de la intelegeri iar termenul de constructie sa se prelungeasca. Fii foarte atent cu cine colaborezi.

Autor: Bianca Vasut