//TeraSteel e BIM ready

TeraSteel e BIM ready

Conceptul BIM (building information modelling) este un nou mod de a vedea și analiza clădirile mileniului trei, urmărind nu doar clădirea în sine și caracteristicile ei, ci fiecare componentă a sa, încă din faza de proiect. Această tehnologie le permite arhitecților, proiectanților și inginerilor să proiecteze, construiască și să exploateze clădirea mult mai facil și eficient.

În esență, fiecare componentă a unei clădiri reprezintă un obiect BIM. Asta înseamnă că fiecare panou termoizolant va avea incluse informații despre:

  • caracteristici tehnice
  • caracteristici fizice
  • reprezentare grafică la scara 1:1 a modului în care arată produsul, cu date despre funcționalitate (poziționare, manipulare etc), așa cum a fost proiectat de TeraSteel

Prin intermediul tehnologiei BIM, utilizatorul poate vedea clădirea în întregime, la nivelul de detaliere dorit. Astfel, se poate observa cum clădirea e afectată de modificările care au loc: aspect, spațiu, conflicte dimensionale, dimensionări de instalații, performanțe energetice, planificarea pentru construcție, liste de materiale, eșalonarea etapelor de construcție și multe altele.

Planurile detaliate, poziționarea exactă a fiecărui element, precum și accesul la listele de materiale și furnizorii aferenți fac ca managementul ulterior al clădirii să fie mult mai ușor.

TeraSteel a adoptat tehnologia BIM pentru 4 clase de produse:

  • IsoPer A LEAD – panou termoizolant de perete, cu îmbinare ascunsă
  • IsoPer N LEAD – panou termoizolant de perete, cu îmbinare vizibilă
  • IsoAc5 LEAD – panou termoizolant de acoperiș cu 5 nervuri
  • IsoFrig LEAD – panou termoizolant cu aplicații în construcția camerelor sau depozitelor frigorifice și spațiilor de procesare și/sau stocare a alimentelor

Mai multe detalii pe: https://www.terasteel.ro/asistenta/descarca-fisiere-bim/