//studio ae – un nou proiect câștigător cu conceptul Camera de vară

studio ae – un nou proiect câștigător cu conceptul Camera de vară

În contextul în care petrecem din ce în ce mai mult timp acasă, iar locuința devine și locul nostru de lucru, găsirea unor soluții prin care să extindem sau să eficientizăm spațiile devine o preocupare atât pentru beneficiari, cât și pentru arhitecți.  

studio ae, arhitecți cu experiență în piața construcțiilor din România vin cu propunerea de extindere a „camerei de vară”. Această extensie a spațiului de locuit beneficiază de un context avantajos: vedere către lacul Fundeni, teren care coboară spre apă, vegetație acvatică. Mai mult, în acest context al pandemiei contribuie la starea de bine a beneficiarului și îl ajută pe acesta din urmă să se relaxeze în confortul propriului spațiu de locuit.

Acest proiect a fost desemnat câștigător în cadrul competiției Casa mică – Casa Cuib- organizat de OAR Dunărea de Jos, 2017

Extinderea are o suprafață de aproximativ 100 mp care includ și terasa exterioară orientată către lac. Este un volum distinct, independent cu o geometrie arhetipală și cu o structură din lemn. 

Camera de vară este o extindere locuinței existente, un spațiu în care îşi găsesc locul funcțiuni suplimentare locuirii, funcțiuni care au apărut în timp: garaj, depozitare, saună, un living secundar, închis cu sticlă, generos orientat către lac.

Continuitatea între mediul natural şi cel construit, se obține prin materialele folosite: lemnul pentru structură şi fațadă, şi stuful pentru acoperiș. Un lucru interesant de menționat este și acela că, pentru placarea cu lemn a fațadelor se poate folosi şi lemn recuperat.

Spre stradă, volumul este compact, ritmat de riflajul lemnului dispus în planuri diferite.

“Camera de vară” se deschide spre lac şi grădină, iar împreună cu locuința permanentă formează un ansamblu care se adaptează ușor nevoilor actuale. Indiferent că este folosit drept spațiu de relaxare după o zi de muncă sau doar pentru a „rupe” beneficiarul din activitatea cotidiană, această soluție s-ar putea dovedi extrem de utilă mai ales în contextul actual.

Mai multe detalii despre activitatea echipei studio ae este disponibilă pe website-ul oficial: studioae.ro