Schneider Electric, lider în transformarea digitală a managementului energiei și al automatizării, a prezentat în cadrul Innovation Day București o parte dintre soluțiile sale EcoStruxure de eficientizare. Acestea susțin procesul de transformare digitală al unui mare număr de companii de top din diferite domenii.
„Vedem transformarea digitală în fiecare zi, la un nivel mai mare sau mai mic, din momentul în care ne trezim și ne facem o cafea la espressor și nu la ibric, continuând cu știrile pe care le citim pe telefon și nu în format tipărit, sau cu o căutare pe Google”, spune Marius Perșinaru, Country President Schneider Electric România & Republica Moldova. „Soluțiile noastre aduc transformarea digitală în spații de producție, în clădiri comerciale, în rețele de distribuție a energiei electrice, în centre de date – oriunde este loc de eficientizare, iar experiența proiectelor derulate la nivel global în ultimii 5 ani ne arată că economiile realizate în urma acestui proces duc la reduceri medii ale consumului de energie electrică de 24%, cu vârfuri care ajung până la 85% în rândul marilor consumatori de energie. Aceste cifre sunt răspunsul cel mai bun la întrebarea dacă merită ca o companie să treacă printr-un proces de transformare digitală. Noua economie este una digitală, iar o companie nu are nicio șansă de dezvoltare pe termen lung dacă nu ia parte la acest proces.”
Alte beneficii rezultate în urma sintetizării datelor din proiectele implementate de Schneider Electric sunt o reducere medie cu 35% a cheltuielilor de capital și optimizarea timpului angajaților, precum și o productivitate mai mare cu până la 50%, în domeniul aplicațiilor industriale.
Arhitectura digitală Schneider Electric EcoStruxure valorifică cele mai noi dezvoltări din IoT, mobilitate, cloud, securitate cibernetică, pentru a conecta produse, aplicații și servicii și a genera date analitice, care au ca scop eficiența pe toate planurile. Soluția EcoStruxure poate fi implementată în clădiri, centre de date, infrastructură și diferite sectoare industriale.
Soluțiile expuse în cadrul Innovation Day București
EcoStruxure Machine
Soluția Ecostruxure Machine este un exemplu de arhitectură specifică liniilor de producție industriale, compusă din echipamente conectate la Cloud, care permit utilizatorului să primească recomandări cu ajutorul aplicațiilor specializate de analiză și statistică, fie la nivel de management, fie la nivel de serviciu mentenanță.
Acestea sunt acțiuni necesare pentru a aduce beneficii importante clientului, cum ar fi: economii de energie sau materie primă; scurtarea timpului de producție; reducerea timpului de oprire; mentenanță în timp real, predictivă și preventivă; training on-the-job în fața liniei de producție.
Soluția de realitate augmentată (AOA) a fost proiectată pentru a prezenta utilizatorului orice informație cu privire la echipamentul din fața sa: diverse valori electrice și termice, stare echipament, tip echipament, manualul de utilizare a echipamentului, instrucțiuni – text sau video – despre cum poate fi acesta operat sau înlocuit.
IoT Box este un produs revoluționar creat special de Schneider Electric pentru a conecta la Cloud orice echipament clasic, aparținând Schneider Electric sau unei terțe părți, care nu a fost prevăzut cu o conexiune la nivelul superior. Acesta colectează date care controlează echipamentele conectate și le transferă apoi către tabletă, prin intermediul unui router WiFi.
Ecostruxure Building
Aceastaeste soluția Schneider Electric care conectează într-un mod sigur sistemele hardware, software, platformele cloud și aplicațiile mobile. Implementarea sa asigură funcționarea eficientă a clădirilor, optimizarea confortului și a productivității.
EcoStruxure Power
Soluția prezentată permite optimizarea activității de mentenanță prin urmărirea simplă și eficientă a operațiunilor, a stărilor de funcționare și a consumurilor energetice aferente, atâtpentru aplicații mici și medii, cât și pentru cele mari, de importanță critică.
EcoStruxure Power măsoară continuu parametrii electrici din rețeaua electrică de distribuție, ajutând echipele de mentenanță să analizeze, să remedieze și să ia decizii referitoare la sistemul de distribuție electrică. Software-ul colectează automat datele din rețeaua electrică și le prezintă într-o formă ușor de interpretat, prin intermediul interfeței web.
Ecostruxure Grid
Soluția IoT pentru tablouri electrice de medie tensiune permite monitorizarea condițiilor de mediu și a stării lor operaționale. Printr-o singură platformă automatizată se monitorizează și controlează posturile de transformare, cu scopul creșterii performanței rețelei electrice de medie tensiune.
Ecostruxure IT
Soluțiaintroduce un nou etalon în modul în care profesioniștii IT și cei care administrează centre de date monitorizează și gestionează infrastructura critică IT atât on-site, cât și in cloud sau „at the edge”. Platforma poate face recomandări ce pot fi implementate în timp real, pentru a optimiza performanța infrastructurii și a reduce riscurile.
La nivel global, soluțiile Schneider Electric au susținut digitalizarea și eficientizarea managementului energiei într-o multitudine de proiecte, printre care: sediul Deloitte din Amsterdam – cea mai sustenabilă clădire din lume, hotelul Marriott din China, stadionul Tottenham din Londra, compania multinațională de energie Enel sau Lidl Finlanda.
Printre proiectele de eficientizare energetică derulate de Schneider Electric și partenerii săi în România se numără centrul de afaceri Binarium din Cluj-Napoca, care a primit calificativul Outstanding în evaluarea realizată pe baza criteriilor standardului internațional BREEAM, clădirea de birouri The Bridge 1, din București, cât și multe alte fabrici din diferite domenii.