//Soluții tehnologice noi pentru acoperișuri

Soluții tehnologice noi pentru acoperișuri

Cu o experiență de peste 12 ani în producerea de sisteme complete de acoperișuri din țiglă metalică, compania Caretta a căutat mereu soluții de adaptare la dinamica construcțiilor și la cerințele pieții.

Mereu atentă la exigențele clienților legate de durabilitatea și de confortul termic sau acustic al acoperișurilor din țiglă metalică, compania Caretta propune o soluție avansată tehnologic: gama de produse Caretta PLUS cu finisaj Briliant.


Caretta PLUS cu finisaj Briliant – acestea sunt produse avansate din punct de vedere tehnologic deoarece integrează două inovații importante:

1. protecție a miezului de oțel cu un aliaj din Zinc- Magneziu (ZM);

2. membrană anticondens textilă autoadezivă lipită pe partea posterioară.


1) Finisajul Briliant din aliaj de Zinc-Magneziu

Acesta este o soluție inovatoare dezvoltată de grupul Austriac Voestalpine unul dintre principalii furnizori de rulouri de tablă pentru acoperișuri din lume.

Denumit Briliant datorită reflexiilor elegant generate de razele de lumină pe suprafața rugoasă a materialului, acest finisaj oferă o protecție anticorozivă superioară protecției clasice cu zinc, conform testelor realizate de producător.

Rezultatul testelor cu sare pulverizată arată că nivelul de coroziune  și gradul de penetrare a stratului protectiv sunt mult mai reduse pentru finisajul Briliant cu aliaj de Zinc-Magneziu decât în cazul protecției clasice cu Zinc.

Avantajul rezistenței la coroziune cu 65% mai mare decât în soluțiile clasice de protecție este dublat de o rezistență superioară la decolorare (la acțiunea razelor UV) datorită suprafaței rugoase a peliculei protectoare, ceea ce face ca produsele cu finisaj Briliant să aibă un nivel ridicat de durabilitate. Din acest motiv aceste produse sunt garantate 50 de ani de către Caretta.

2) Membrana anticondens textilă autoadezivă

Această membrană asigură o protecție ridicată anticondens, reduce transferul termic, este ignifugă, acționează că izolator fonic și este tratată antibacterian. 

Membrana textilă autoadezivă este lipită pe spatele tiglei metalice. Adezivul special dezvoltat este hidrofug și are o foarte bună rezistență în timp (de peste 30 de ani).


Beneficii specifice tipului de casă: 

 A. la casele cu mansardă crește considerabil confortul locuinței 

  • reduce transferul de căldură cu peste 38% pe timp de vară 
  • reduce zgomotul ploii cu până la 40%  

 B.  la casele cu pod rece determină o economie la valoarea totală a acoperișului de până la 15-20%. Economia reiese din reducerea consumului de materiale folosite pentru construcția acoperișului: șipca, scândura, folia anticondens, cuiele.

  Beneficii generale: 

  • este tratat pentru a rezista la bacterii și mucegaiuri
  • adezivul care lipește membrana textilă de tablă protejează suplimentar împotrivă coroziunii
  • reține condensul și îl eliminā treptat (absoarbe și reține până la 600 g/m2 de apădin condens) 
  • ignifug-standard de rezistentă la foc (A2-s1, do, EN 13501-1).  A2= produse care nu se pot aprinde cu flacăra și a căror contribuție la dezvoltarea incendiului este extrem de limitată; S1= emisia foarte redusă sau inexistentă de fum; d0=producerea picăturilor/particulelor arzânde este inexistentă.
  • durată de viată superioară  Bottom of Form

În concluzie, produsele din gama Caretta PLUS cu finisaj Briliant constituie o soluție modernă și de înaltă calitate pentru acoperirea clădirilor indiferent de destinația lor. Datorită experienței accumulate Caretta are capacitatea de a  onora proiecte pentru orice tip de clădire în acord cu cerințele clienților fiind în acest sens un partener eficient și de încredere.