//Sfaturi utile pentru alegerea gresiei si faiantei de la Orient Ceramic

Sfaturi utile pentru alegerea gresiei si faiantei de la Orient Ceramic

Orient Ceramic activează pe piaţa materialelor de construcţii începând cu martie 2005, devenind în scurt timp liderul zonal şi unul din principalii jucători la nivel naţional în importul, distribuţia şi comercializarea plăcilor ceramice. În prezent, Orient Ceramic este cel mai mare importator şi distribuitor de gresie şi faianţă rectificată, având un volum de achiziţii de peste 1.200.000 metri pătraţi plăci ceramice importate anual.

Sfaturi în alegerea tipului de gresie si faianță:

Gresia și faianța este tot mai întrebuințată în finisarea interioară și exterioară a locuințelor dar și a imobilelor cu menire economică sau socială deoarece sunt produse ecologice, durabile și ușor de întreținut. Datorită diversității acestora ca mărime, forme, texturi și nuanțe de culori, utilizarea gresiei și faianței ne permite să creăm un design deosebit pentru un timp îndelungat. Tocmai din acest motiv, vă oferim câteva sfaturi utile care vă vor ajuta să alegeți rapid și corect gresia și faianța pentru renovarea locuinței:

  • Tipul de design interior – Când alegem plăcile ceramice este foarte important să ținem cont de aspectul general al locuinței, astfel încât acestea să corespundă designului interior dorit. Atunci când suntem într-un magazin de gresie și faianță e necesar să întrebăm dacă acesta dispune de colecții de gresie și faianță în stilul dorit, de exemplu: Modern, Mediteranean, Provence, Clasic, Rustic, Minimalist etc.
  • Suprafața mată sau lucioasă? – Suprafața mată sau lucioasă a plăcilor ceramice ține mai mult de preferințele fiecăruia dintre noi.Cu toate acestea, trebuie să ținem cont de faptul că suprafața lucioasă scoate în evidență petele și amprentele. În același timp, aceasta oferă un șarm deosebit locuinței dacă este întreținută corespunzător.
  • Mărimea contează – Mărimea plăcilor depinde foarte mult de mărimea încăperilor sau spațiilor care necesită a fi placate. Cu cât acestea sunt mai mari cu atât putem folosi formate mai mari ale plăcilor ceramice. În unele cazuri, această regulă poate fi încălcată de către specialiștii de design interior pentru a reda unicitate anumitor proiecte.
  • Produs din lut alb sau roșu? – Plăcile ceramice pot fi produse din lut alb sau lut roșu. Plăcile din lut alb sunt mai rezistente la factori externi, au o absorbție mai mică a apei decât plăcile ceramice produse din lut roșu. Plăcile ceramice produse din lut alb sunt considerate net superioare la capitolul calitate în comparație cu cele din lut roșu.
  • Porțelanată sau obișnuită – Gresia porțelanată, datorită proprietăților sale tehnice, are o rezistență sporită la șocuri mecanice, din acest motiv aceasta este folosită la placarea podelelor. Plăcile obișnuite se folosesc doar la placarea pereților. Gresia porțelanată este compatibilă cu montarea podelelor calde dar în același timp este rezistentă la îngheț.
  • Rectificate sau nerectificate – Gresia sau faianța rectificată are mărimi mult mai precise decât cele nerectificate, cât și unghiuri exacte de 90 de grade. Astfel, acestea pot fi montate cu rosturi minime de 1mm. Acest fapt ne permite să avem un rezultat final peste așteptările noastre în urma montării.

Lucruri de evitat și cum:

Alegerea de produse ieftine și de proastă calitate aduce cu sine deteriorarea rapidă a lucrărilor și necesitatea înlocuirii plăcilor ceramice. În acest fel, investiția inițială reprezintă o pierdere financiară pentru proprietari, la aceasta adăugându-se disconfortul creat de înlocuirea gresiei și a faianței.

Dincolo de defectele tehnice ale produselor de calitate slabă, se mai numără și unele ce au impact de ordin estetic. Astfel, pe suprafața unor plăci, se pot observa de multe ori puncte negre, pete sau nuanțe diferite.

În mod normal, în România plăcile ceramice sunt înlocuite la o perioadă de circa 15-20 de ani. Însă montarea de plăci ieftine și slabe din punct de vedere calitativ poate duce la o înlocuire chiar și după doar un an. Astfel, investiția initială reprezintă o pierdere pentru proprietar.

O altă greșeală pe care o fac românii atunci când cumpără plăci ceramice și care poate, de asemenea, avea impact în durabilitatea produselor este omiterea verificării informațiilor de pe ambalaj. Astfel, fiecare cumpărător ar trebui să fie atent ca pe cutia plăcilor să fie indicate numele si adresa producătorului, marca produsului, dimensiunea și codul acestuia, calitatea (I-a, a II-a etc), dar și nuanța, calibrul sau data de fabricație.

Care sunt motivele pentru care clienții interesați ar merita să ne ceară o ofertă de preț:

Orient Ceramic este un importator și distribuitor de plăci ceramice destinate diverselor proiecte de amenajare interioară. În portofoliul firmei sunt incluse produse precum gresie și faianță, mozaic, tapet, granit si piatră naturală.

De ce să alegi produsele Orient Ceramic?

Personal cu bună pregătire în comercializarea produselor de amenajare

Produse caracterizate de o combinație perfectă între estetic, tehnic și financiar

Livrare realizată mereu la timp.

Raportul între calitate și preț este optimizat pentru fiecare produs în parte, astfel încât toți clienții Orient Ceramic își pot amenaja spațiul personal cu cele mai performante și eficiente produse, respectând bugetul ales. 

Pentru cei ce își doresc spații moderne, dar în același timp ușor de întreținut, Orient Ceramic recomandă colecțiile de gresie și faianță porțelanate. Diferite tipuri de design sunt disponibile pentru această gamă de produse cu scopul de a oferi spațiului vizat stilul dorit de dumneavoastră, de la un aer retro sau vintage, până la detalii clasice sau urbane.

Care sunt plusurile/minusurile unor anumite tipuri de gresie/faianță:

Gresia sau faianța porțelanată este mai dură decât plăcile ceramice obișnuite. Modul de fabricare cât și proprietățile tehnice ale acestora diferă și este foarte important să cunoaștem caracteristicile care le diferențiază. Plăcile ceramice porțelanate sunt produse din lut alb, sunt rezistente la șocuri, abraziune și îngheț. Pot fi placate atât pe podea cât și pe perete, au un grad scăzut de absorbție a apei astfel împiedică apariția mucegaiului.

Se cunoaște că plăcile ceramice obișnuite pot să difere ca mărime de la o placă la alta cu 1-2mm chiar dacă sunt din aceeași cutie. Din acest motiv, producătorii de gresie și faianță au inventat o nouă tehnologie – rectificarea. În procesul de producere, plăcile ceramice obișnuite sunt tăiate și șlefuite astfel încât să se obțină o mărime cât mai exactă. Astfel, din plăci ceramice obișnuite (nerectificate) acestea devin rectificate. Plăcile ceramice rectificate au mărimi exacte și unghiuri de 90º, ceea ce permite placarea podelelor sau pereților cu rosturi minime de 1-1,5mm. Astfel designul interior al casei, apartamentului devine unul estetic și elegant.

Mare sau foarte mare? – Tendința ultimilor ani este mărimea formatului placii ceramice. Tot mai mulți producători de gresie și faianță trec de la un format la altul, și anume de la 30*30cm, 45*45cm, la unul mare 30*60cm, 45*45cm, 60x60cm și foarte mare 60*120cm, 90*160cm și 80*240 cm.

Totuși ce îi atrage pe designeri renumiți la ceramica de dimensiuni mari?

Gresia cu un print activ aduce un aspect modern oricărui tip de design. Textura, pe unele plăci de dimensiuni mari, arată unicitatea și continuitatea desenului, trecerea lentă a culorilor și formei acesteia. Formatul mare al gresiei redă perfect textura unui glaf de piatră. Astfel designerii au posibilitatea să folosească la finisarea interioarelor feluri de piatră care înainte erau evitate. Într-o gresie de dimensiuni mici, spre exemplu de 45*45cm, 30*30cm – un desen activ se privește încărcat și se întrerupe des. Plăcile de gresie tot mai mult se aseamănă ca dimensiune și textură cu cele de parchet natural de lemn, dar sunt mai rezistente și cu un grad de durabilitate mai sporit. Gresia de dimensiuni mari permite reducerea numărului liniilor de îmbinare. De regulă, aceasta este rectificată de aceea lățimea rostului este minimală. Cu cât rostul e mai mic, cu atât mai practic și mai ușor este întreținerea gresiei și faianței în casă sau încăperi comerciale. Montarea gresiei și faianței de dimensiuni mari necesită meșteri calificați, utilajul modern și calitativ, dar rezultatul final merită acest lucru.