//Saint-Gobain îşi reafirmă angajamentul pentru atingerea obiectivului “zero emisii de carbon” până în 2050

Saint-Gobain îşi reafirmă angajamentul pentru atingerea obiectivului “zero emisii de carbon” până în 2050Saint-Gobain anunţă semnarea pactului global „Business ambition for 1.5°C”, ca parte a Summit-ului pentru Acțiuni Climatice organizat de Organizația Națiunilor Unite la New York. Astfel, compania se angajează să atingă un nivel net al emisiilor de dioxid de carbon egal cu zero până în anul 2050, în conformitate cu scenariile privind limitarea încălzirii globale la 1,5° C, pentru a diminua cele mai grave efecte ale schimbărilor climatice, aşa cum indică ultimele analize.

Astfel, Saint-Gobain răspunde unui apel la acțiune emis de o largă coaliție formată din reprezentanţi ai comunităţii de afaceri, ai societăţii civile și liderii ONU, pentru a contribui la menținerea încălzirii globale la un nivel de 1,5° C peste nivelurile pre-industriale.

Saint-Gobain va lucra în continuare la atingerea obiectivelor și măsurilor interimare ținând cont de specificul proceselor și ciclurilor sale de investiții.

„Saint-Gobain creează, produce și distribuie soluții care contribuie la reducerea emisiilor de CO2, inclusiv soluții de izolare termică ce promovează eficiența energetică. În doar trei luni, datorită economiilor de energie, soluțiile noastre izolatoare compensează emisiile de CO2 realizate în timpul procesului de producţie. Grupul contribuie deja la o îmbunătățire a eficienței energetice și la reducerea emisiilor de carbon pe pieţele de construcții, transport și industrie pe care activează. Prin acest angajament, Saint-Gobain face un pas mai departe pentru a-și reduce propriul impact. Viziunea pentru anul 2050 determină în mod esenţial politica noastră de investiții pe termen mediu și lung, precum și parcursul industrial al companiei, programele de cercetare și dezvoltare sau strategia noastră de dezvoltare a produselor”, a declarat Pierre-André de Chalendar, Președinte-Director General al Grupului Saint-Gobain.

Saint-Gobain s-a angajat deja să reducă emisiile sale de CO2 cu 20% între 2010 și 2025. Astfel, au fost deja implementate diverse programe și măsuri pentru a sprijini acest obiectiv, cum ar fi, de exemplu, stabilirea unui preț intern al carbonului, unul pentru investiții și unul pentru proiectele de cercetare și dezvoltare, pentru a orienta deciziile de afaceri către soluții care să genereze un conținut redus de carbon. Saint-Gobain este, de asemenea, una dintre cele 127 de companii la nivel mondial incluse în 2018 pe lista celor care derulează acţiuni cu impact în domeniul schimbărilor climatice (“Climate Change A List”), stabilită de organizația mondială CDP. Obiectivele sale de mediu pentru 2025 au fost validate prin inițiativa „Obiective Bazate pe Știință”.