//Roth Romania: Sfaturi in alegerea incalzirii in pardoseala

Roth Romania: Sfaturi in alegerea incalzirii in pardoseala

3 sfaturi in alegerea sistemul de incalzire in pardoseala

In vederea obtinerii celor mai bune rezultate, trebuie ales sistemul constructiv adecvat. Acesta poate varia functie de aplicatie, fie ca este vorba de cladiri noi, renovari precum si in functie de tipul constructiv al cladirii.

In continuare, este benefic ca toate componentele sa fie asigurate de acelasi producator. Produsele furnizate de Roth sunt de inalta calitate si sunt proiectate a se integra perfect in cadrul sistemului de incalzire in pardoseala. Garantia oferita de Roth se aplica in cazul utilizarii exclusive de componente in cadrul sistemului, montate corect.

Ultimul, dar nu mai putin important aspect este legat de proiectarea si dimensionarea corecta a instalatiei de incalzire in pardoseala, element cu impact major asupra performantelor obtinute.

3 capcane ce trebuiesc evitate si cum

Putem spune ca aceste capcane sunt consecinta celor de mai sus.

Alegerea de componente de la producatori diferiti in scopul minimizarii costului de achizitie poate influenta functionarea incorecta a sistemului per ansamblu, aceasta „economie initiala” fiind risipita pe remedieri ulterioare;

Alegerea materialelor fara o consultare in prealabil a fiselor tehnice de produs poate conduce la probleme ulterioare in functionarea sistemului, atat in ceea ce priveste fiabilitatea dar si performantele.

Alegerea unui sistem constructiv neadecvat poate avea din nou repercursiuni negative ulterioare. Ca si exemplu, putem mentiona constructiile din lemn sau alte situatii in care incarcarea planseelor este limitata. Roth ofera sisteme adecvate acestor situatii in care nu este necesara utilizarea sapei si in consecinta diminuarea incarcarilor aferente.

O alta speta este legata de inaltimea finala a sistemului de incalzire in pardoseala care poate afecta, in cazul unei alegeri incorecte, suprainaltarea pardoselii cu impact negativ in designul incaperilor in ansamblu. Din nou, si in acest caz, ROTH ofera solutii constructive cu inaltime redusa pentru integrare perfecta in arhitectura spatiului.

3 mituri despre incalzirea in pardoseala care nu sunt tocmai adevarate sau complet reale

Unul din mituri se refera la utilizarea exclusiva a pardoselilor ceramice in combinatie cu incalzirea in pardoseala ceea ce nu este adevarat. Clientul poate sa isi aleaga orice tip de finisaj pentru pardoseala cu mentiunea ca aceasta alegere este un element important in proiectarea prealabila a sistemului.

Un alt mit este legat de curentii de aer ascendenti si dezvoltarea de bacterii. Incalzirea in pardoseala ca si sistem de incalzire asigura transmiterea caldurii prin radiatie si nu convectie precum in alte sisteme (radiatoare) deci nu se pune problema existentei unor curenti de aer. Pardoseala este in permanenta uscata iar umiditatea scazuta impiedica dezvoltarea de bacterii la nivelul acesteia.

Distributia caldurii generate de sistemele de incalzire in pardoseala se apropie de variant ideala. Aceste sisteme de incalzire sunt deja utilizate pe scara larga in spitale, inclusiv maternitati si centre de batrani, reducand suferinta celor suferinzi de alergii la praf.

Care sunt plusurile incalzirii in pardoseala ?

Plusuri imdiate : libertate in amenajarea spatiului, comfort. Avantaje indirecte – economisirea de energie ( sistemul lucreaza in temperaturi joase cu implicatii majore in consumul de combustibil ), creerea unui ambient igienic si protejarea mediului prin reducerea emisiilor aferente producerii de agent termic.

Care sunt minusurile incalzirii in pardoseala?

Utilizarea unui sistem constructiv de incalzire in pardoseala neadecvat poate reduce timpul de raspuns al acestuia – inertie termica.

Desigur, utilizarea sistemului implica o investitie initiala mai mare decat in varianta clasica cu radiatoare, dar aceasta investitie este recuperata prin eficienta sistemului in paralel cu un grad de confort sporit.

Care ar fi motivele pentru care clientii ar fi interesati sa ceara o oferta de pret?

ROTH este unul din furnizorii lideri mondiali pentru sisteme de incalzire – racire radiante.

Ca si inventator al Sistemului Tacker care si-a dovedit eficienta in milioane de aplicatii, ROTH detine o expertiza de decenii in proiectarea si producerea de materiale destinate sistemelor de incalzire si racire plane. ROTH ofera produsele de calitate de top atat pentru sisteme de incalzire in pardoseli cat si in pereti si tavane, destinate proiectelor de constructii noi sau renovari. Tehnologiile oferite (sisteme ce utilizeaza sape sau sisteme uscate) acopera intreaga gama de cerinte constructive.